Spitsbergen Hotel
Kart

Spitsbergen Hotel

Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Spitsbergen Hotel en særegen Svalbard-opplevelse. Her bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble oppført i 1947, men er både utvidet og modernisert de senere år.

Spitsbergen Hotel blir nytt

Høsten 2017 og vinter 2018 gjør vi omfattende endringer på Spitsbergen Hotel. Vi tar historien tilbake, og sørger for at hotellet blir moderne med mye komfort. Vi ønsker deg velkommen tilbake til et behagelig besøk.Ønsker du å følge prosessen, så sjekk ut vår Facebookside for nyheter her.

Moderne komfort i historiske omgivelser

På Spitsbergen Hotel får du moderne komfort i historiske omgivelser. Fundamentene til funksjonærmessen ble satt opp allerede i 1946. Funken, som den ble kalt, var bolig for enslige funksjonærer. Her hadde gruveselskapet Store Norske sin representasjonsfløy og stedet var hjertet i det sosiale livet for selskapets kontoransatte. Først på midten av 1980-tallet flyttet den siste funksjonæren ut, og ble erstattet av tilreisende som trengte overnatting. I 1993 kjøpte Spitsbergen Travel stedet av Store Norske, og hotellet ble utvidet med ny fløy og restaurant. Det er lagt mye arbeid i å ta vare på den unike historien og atmosfæren på Spitsbergen Hotel – vi håper du vil trives!

Historiske suiter

Hotellet har 88 rom, hvorav fem suiter. Alle rommene har høy standard, og flere av dem er dekorerte med historisk interiør, som Store Norske-suiten og Bergmesterrommet. I 2007 ble hotellets historiske fløy pusset opp hvor rommene fikk nytt interiør. Hotellet er røykfritt.

Funktionærmessen Restaurant

Vi er stolte over å kunne tilby mat i verdensklasse. Funktionærmessen Restaurant er rangert som den nittende beste restauranten av White Guide Nordic. Funktionærmessen Restaurant har en fantastisk panoramautsikt over byen, Longyearbreen og Hiorthfjellet på andre siden av Adventfjorden. Funktionærmessen Restaurant er inspirert av det franske kjøkken. Her finner du et nøye sammensatt utvalg av viner og retter, som frister både når det gjelder smak og utseende.Restauranten har ca. 100 sitteplasser. I tilknytning til restauranten har vi også et chambre séparée - et selskapslokale som passer for festmiddager og lukkede selskaper for inntil 40 personer. Her dekker vi gjerne opp til fest med lintøy og sølvbestikk!

Det gamle Nordpolet

Det gamle polutsalget fra 1954 har vi pusset opp for vin- og champagnesmaking. I dette rommet, hvor gruvearbeidere og funksjonærer hentet sine tilmålte kvoter alkohol, kan du forhåndsbestille prøvesmaking av svært eksklusive dråper. Vårt champagnekart er innholdsrikt og omfatter en rekke produsenter, samt flere flasker av de riktig sjeldne.

Peisestue

I peisestuen er du velkommen til nystekte vafler hver ettermiddag. Foran peisen kan du gjøre en historisk reise til Nansens og Amundsens tid, med spennende arktisk litteratur fra vårt bibliotek.

Treningsrom og velværeavdeling

Våre gjester kan fritt benytte seg av vårt trimrom før de kobler av i vår velværeavdeling med sauna og solarium.

Kurs og konferanser

Vi har lokaler til både styremøter og større konferanser. Alle møterom har moderne utstyr.

Gratis trådløst internett

Våre gjester kan benytte seg av gratis trådløst internett. Vi har også en gjeste-pc som våre gjester har fri tilgang til.

Opplevelser

Vi tilbyr aktiviteter for hele familien hele året. Les mer om våre opplevelsestilbud.

TripAdvisor

Booking

Spitsbergen Hotel bookes direkte hos oss, og en forespørsel sendes på mail til info@hurtigrutensvalbard.com

Skriv ut
Ring oss 79 02 62 00 eller Bestill
Fakta
Bestilling

Book online, eller kontakt hotellet direkte:

Tlf. 79 02 62 00

E-post hotel@hurtigrutensvalbard.com

Rom

88 rom:
69 dobbeltrom
14 enkeltrom
5 suiter

Alle rommene våre er utstyrt med kaffemaskin, badekåper og tøfler

Adresse

Spitsbergen Hotel
Vei 212-4

Postboks 548
9171 Longyearbyen 

Bestill

Eller ring 79 02 61 00
Flere hoteller
Alternativ tekst
Coal Miners' Cabins
Coal Miners' Cabins er et populært,...
Alternativ tekst
Radisson Blu
På verdens nordligste fullservice...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com