Fortolling og tollkvoter Svalbard
Kart

Fortolling og tollkvoter

Svalbard er toll- og avgiftsfritt område, noe som innebærer at mange varer er billigere enn på fastlandet. Varer og bagasje som tas med fra Svalbard til Norge kan bli tatt ut til kontroll av tollere ved ankomst på fastlandet, på samme måte som ved ankomst fra utlandet.

Tollkvoter

På Nordpolet som finnes i Svalbardbutikken, kan man få kjøpt tollfri alkohol mot fremvisning av flybillett eller boarding pass.

Vennligst merk at ved reise fra Longyearbyen må øl, vin og brennevin pakkes i innsjekket bagasje da det ikke er mulig å få forseglede poser.

Alkoholholdige drikkevarer:
Brennevin/likør fra 22% til 60%
Vin/hetvin fra 4,7% til 22%
Øl (også sterkøl)/rusbrus fra 2,5% til 4,7%

Total kjøpskvote (merk at denne kvoten inneholder mer enn hva man får ta med til fastlandet):

  • 2 liter brennevin
  • 1 liter hetvin
  • 24 bokser/ flasker øl

Svakvin kan kjøpes uten fremvisning av flybillett.

Innenfor en verdigrense på NOK 6.000, kan man ta med seg alkoholholdige drikkevarer toll- og avgiftsfritt til fastlandet. I tillegg kan en medbringe vin og brennevin mot fortolling.

For fullstendig oversikt over kvoter se Tollvesenets side: http://toll.no/no/handle-i-utlandet/alkohol-og-tobakkskvote/kvote/

 

For å kjøpe alkoholholdige drikkevarer under 22% må du være over 18 år.
For å kjøpe alkoholholdige drikkevarer over 22% må du være over 20 år.

Fortolling til og fra Longyearbyen

Tollbehandling av bagasjen for de som ankommer fra utlandet (uansett Schengen/Non-Schengen) skal skje på Svalbard hvis de reiser dit med direkteflyet fra Oslo, mens det skal skje i Oslo om flyet går via Tromsø. 

Til Longyearbyen:

Passasjerer må via passkontroll, hente ut bagasje og sjekke inn igjen bagasjen til riktig flyselskap. Dette må gjøres også selv om bagasjen er merket med endelig destinasjon, Longyearbyen.

Fra Longyearbyen:

Hvis utreisen fra Longyearbyen er via Tromsø eller Oslo, vil fortolling og immigrasjon utføres ved første ankomst på fastlands-Norge. Det vil si at passasjerer må fortolle i Tromsø eller Oslo når de kommer fra Longyearbyen. Passasjerer må via passkontroll, hente ut bagasjen og sjekke inn igjen bagasjen til riktig flyselskap. Dette må gjøres også selv om bagasjen er merket med endelig destinasjon.

For de som skal videre til andre land enn Norge samme dag, sjekk dette med flyplass- personalet når du sjekker inn bagasjen.

Oversikt for hva som gjelder på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL): https://avinor.no/flyplass/oslo/planlegg-reisen/transfer/undefined/flyplass/oslo/planlegg-reisen/transfer/transfer

Opplysninger er hentet fra Tollvesenet og Sysselmannen på Svalbard. Hurtigruten Svalbard er ikke ansvarlig om ovenstående opplysninger ikke stemmer.

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler