Svalbard
Kart

Turist på Svalbard

«Du er velkommen tilbake på Svalbard når ingen kan se at du har vært her.» Naturen på Svalbard er svært sårbar, ikke minst på grunn av permafrosten, og det krever omtanke å ferdes her.

Fredning

Svalbards kulturhistorie er relativt ung, og ting som du ikke vil forbinde med noe spesielt på fastlandet er fredet på Svalbard. Gamle byggematerialer er kulturminner, det samme er slakteplasser for hvalross og isbjørn.

En rekke av områdene vi besøker er vernet som nasjonalparker eller reservater. Myndighetenes forvaltning skjer bl.a. på basis av en forvaltningsplan for turister og etter spesielle turistforskrifter, som bl.a. stiller krav om at turoperatører har meldeplikt for sin aktivitet og stiller garanti for mulige redningsaksjoner.

Shopping og valuta på Svalbard

Longyearbyen har et utvalg butikker som selger alt fra kolonial- og ferskvarer, sports- og fritidsutstyr, suvenirer og gaver og m.m. De fleste butikker i Longyearbyen aksepterer kredittkort. Det finnes også en minibank i sentrum av Longyearbyen.

Norske kroner benyttes over hele Svalbard.

Sko

På Svalbard er det tradisjon å ta av seg skoene når en skal inn i private hus, på overnattingsstedene og enkelte restauranter, samt på en del kontorer. Det er derfor lurt å ta med seg sko/sandaler til innebruk.

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler