Turledere på Svalbard
Kart

Turledere på Svalbard

Hurtigruten Svalbard legger stor vekt på å ha godt kvalifiserte turledere og guider. Hver sesong er ca. 40 turledere engasjert hos oss. De har god kunnskap om Svalbard og arktiske forhold som de deler med turdeltakerne.

Sikkerhet

Turlederne tar vare på sikkerheten i felt, og passer på at lover og forskrifter i forhold til vern av naturen overholdes. Om bord i båtene, og i transport mellom båt og land, er det kapteinen som har ansvar for sikkerheten.

Turdeltakerne har også et selvstendig ansvar for å ferdes på en slik måte at de ikke skader seg eller representerer en sikkerhetsrisiko.

På grunn av isbjørnfare, er det anbefalt at reisefølget tar med våpen som isbjørnbeskyttelse når man beveger seg utenfor Longyearbyen.

På Hurtigruten Svalbards ekspedisjoner vil guidene ha med satellitt-telefon. Dersom noen hjemme behøver å komme i kontakt med deg/dere, kan de kontakte:

Hurtigruten Svalbard: +47 79 02 61 00

Eller et av våre overnattingssteder:

Radisson Blu Polar Hotel: +47 79 02 34 50
Spitsbergen Hotel: +47 79 02 62 00
Coal Miners' Cabins: +47 79 02 63 00

Vi har som regel mulighet til å bringe videre viktig beskjed fra deg gjennom våre guider.

Vennligst merk at man må ha gyldig våpenkort og erfaring med å håndtere våpen for å kunne leie våpen på Svalbard. På organiserte turer vil guiden alltid stå for din sikkerhet. Han/hun vil medbringe våpen og annet nødvendig sikkerhets utstyr.

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler