Snøscooter
Kart

April på Svalbard

I april er det sol og snø døgnet rundt på Svalbard! Lyset er tilbake for fullt, og fra den 19. er det også midnattssol. Den verste kulda har gitt seg og forholdene er perfekte for ski-, snøscooter- og hundesledeturer. Glem vår - her er det full vinter! April er faktisk normalt den beste vintermåneden på Svalbard!

Midnattssola kommer!

Mørketiden har sluppet taket og lyset har tatt over herredømmet over landskapet. Det blir lysere hele døgnet fram til midnattssola inntrer 19. april. Fargene er fortsatt vakre, og det er enklere å komme seg ut på tur når det er lyst hele døgnet.

Påkledning

Gjennomsnittstemperaturen i april er -12 grader. Vi anbefaler at du kler deg godt. Skal du bevege deg mye utendørs og kanskje på tur utenfor byen, bør du ha tykk vinterbukse, dunjakke e.l., tykk ullgenser, stillongs og ullundertøy. Du bør ha varme sko og ullsokker, og votter, lue og hals i et varmt materiale. I tillegg er det fint å ha med seg sko til å bruke innendørs, siden det er vanlig skikk på overnattingsstedene å sette fra seg uteskoene i gangen.

Dyreliv

Fugl på Svalbard

Nå som lyset er tilbake er sjansen for å se dyr mye større. Svalbardreinen er et hyppig syn i og rundt Longyearbyen, og det samme gjelder polarreven.

Isbjørnen ser man vanligvis ikke i byen. Sjansen for å få se kongen av Arktis er vanligvis størst hvis man drar på snøscootersafari, for eksempel til østkysten. Der kan man også se sel på havisen.

I april pleier fuglene å komme tilbake, og de sørger for yrende liv i fjellsidene rundt Longyearbyen og omgivelsene.

Aktiviteter

Når lyset kommer tilbake er det enklere å bevege seg ut i terrenget rundt Longyearbyen. Den verste vinterkulda har vanligvis gitt seg, og forholdene flotte for snøscooterturer, isgrotting og hundesledeturer er perfekte. April er vanligvis den beste vintermåneden på Svalbard.

Svalbard Skimaraton

Siste helg i april går populære Svalbard Skimaraton av stabelen. Norges eneste maraton som kan bli avbrutt av isbjørn. Helikoptre og bevæpnede vakter sikrer løypa, som er flott både for deltakere og tilskuere.

Skimaraton på Svalbard

Reisetilbud

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler