Snøscooter
Kart

Februar på Svalbard

Når lyset returnerer etter fire måneders mørketid er det i et uendelig antall blå nyanser.

Når lyset kommer

Favorittmåneden for de fastboende! Når lyset returnerer etter fire måneders mørketid er det i et uendelig antall blå nyanser. Ubeskrivelig vakkert!

I februar er det fremdeles mørketid, men lyset kommer sakte krypende tilbake over horisonten. Det blå fargespillet gjør et uutslettelig inntrykk, og må oppleves! Overgangen fra mørk til lys dag går svært raskt, og du kan merke forskjell fra dag til dag. Februar er tradisjonelt sett en kald måned, med mye klarvær og flotte lysforhold. Om dagen kan du nyte det blå arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor.

Påkledning

Gjennomsnittstemperaturen i februar er -15 grader, og blåser det i tillegg blir det fort flere titalls effektive kuldegrader. Da gjelder det å kle seg godt! Skal du bevege deg mye utendørs og kanskje på tur utenfor byen, bør du ha tykk vinterbukse, dunjakke e.l., tykk ullgenser, stillongs og ullundertøy. Du bør ha varme sko og ullsokker, og votter, lue og hals i et varmt materiale. I tillegg er det fint å ha med seg sko til å bruke innendørs, siden det er vanlig skikk på overnattingsstedene å sette fra seg uteskoene i gangen.

Dyreliv

Svalbardreinen er et hyppig syn i og rundt Longyearbyen – holder du øynene åpne vil du sannsynligvis få se den særegne og sjarmerende arten på nært hold – kanskje rett utenfor hotellvinduet ditt.

Polarreven svinser også rundt byen, mens isbjørnen gjerne holder seg litt utenfor bosettingen. Sjansen for å få se kongen av Arktis er vanligvis størst hvis man drar på snøscootersafari.

Aktiviteter

Når lyset kommer tilbake er det enklere å bevege seg ut i terrenget rundt Longyearbyen.  I februar kan du blant annet dra på snøscooterturer, isgrotting og hundesledeturer i flere varianter – med overnatting eller isgrottebesøk.

Festivaler

I februar arrangeres Polarjazz - Norges beste jazzutøvere og musikere besøker gjerne verdens nordligste jazzfestival! Musikken er ikke bare tilpasset et jazzfrelst publikum, men byr på varierte musikkopplevelser i polarnatten.

Reisetilbud

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler