Svalbard
Kart

Mars på Svalbard

Arktiske pasteller - en fantastisk vintermåned med et spektakulært lysshow.

Iskaldt blått lys og rosa landskap

Har du opplevd lyset på Svalbard i mars, glemmer du det aldri! Det iskalde lyset i blått og rosa farger landskapet ulikt fra time til time.

Mars er tradisjonelt sett en svært kald måned, ofte med mye klart vær og flotte lysforhold. Om dagen kan du nyte det pastellfargede arktiske lyset, og om kvelden er sjansen for å oppleve nordlyset stor.

Påkledning

Gjennomsnittstemperaturen i mars er -16 grader, og blåser det i tillegg blir det fort flere titalls effektive kuldegrader. Da gjelder det å kle seg godt! Skal du bevege deg mye utendørs og kanskje på tur utenfor byen, bør du ha tykk vinterbukse, dunjakke e.l., tykk ullgenser, stillongs og ullundertøy. Du bør ha varme sko og ullsokker, og votter, lue og hals i et varmt materiale. I tillegg er det fint å ha med seg sko til å bruke innendørs, siden det er vanlig skikk på overnattingsstedene å sette fra seg uteskoene i gangen.

Dyreliv

Nå som lyset er tilbake er sjansen for å se dyr mye større. Svalbardreinen er et hyppig syn i og rundt Longyearbyen, og det samme gjelder polarreven.

Isbjørn ser man vanligvis ikke i byen. Sjansen for å få se kongen av Arktis er vanligvis størst hvis man drar på snøscootersafari, for eksempel til østkysten. I tillegg kan man se sel og hvalross om man tar en båttur.

Aktiviteter

Når lyset kommer tilbake er det enklere å bevege seg ut i terrenget rundt Longyearbyen.  I mars er forholdene flotte for snøscooterturer, isgrotting og hundesledeturer i flere varianter - med overnatting eller isgrottebesøk.

Festivaler

Solfestuka er en av de mest kjærkomne feiringene i Longyearbyen - da markeres det at sola er tilbake i byen etter fire måneders fravær. 8. mars samles byens befolkning på den gamle sykehustrappa minuttene før sola viser seg.

Hele uka rundt 8. mars bobler byen av aktivitet: Konserter, forestillinger og andre arrangementer spredt utover.

Reisetilbud

Snøscooterturer - se video

Hundesledeturer - se video

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler