isbjørn på Svalbard
Kart

Når er det best å reise til Svalbard?

Hver årstid, ja hver måned, har sin sjarm og sitt særpreg på Svalbard. På disse sidene skal vi forsøke å gi deg et inntrykk av hva de forskjellige månedene har å tilby.

Hva ønsker du å oppleve?

Hvis du lurer på når du skal reise til Svalbard, må du spørre deg om hva du vil oppleve og hvilke utflukter du ønsker å være med på.

Vil du oppleve mørketid og/eller nordlys? Da er perioden november-februar best.  Det kommer stadig flere på besøk i mørketiden. Jul- og nyttårsfeiring på Svalbard har også blitt populært.

I februar er Svalbard-landskapet badet i vidunderlige blåfarger. Vil du heller oppleve midnattssol og båtturer? Da passer mai-september best.

Vil du være med på lengre snøscootersafarier? De starter fra midten av februar og går til slutten av mai (kortere turer tilbys fra november/desember når snøforholdene er gode nok).

"Alle" vil se isbjørn, men du har aldri noen garanti for å få sett kongen av Arktis. Størst sjanse for å se isbjørn har du på et lengre cruise langs nord- og østkysten av Spitsbergen om sommeren (juli-august). Isbjørnen oppholder seg for det meste der det er is og mat (sel).  Isbjørnen dukker bare unntaksvis opp rundt Longyearbyen, og er også sjelden å se på våre dagsutflukter. Det hender likevel at man ser isbjørn på utflukter som snøscootersafari til Østkysten, båttur til Pyramiden eller Barentsburg. Dette skjer helst tidlig i sesongen når det fremdeles ligger sjøis på fjordene.

Du har aldri noen garanti for å få sett nordlys selv om dette fenomenet er relativt vanlig på Svalbard om vinteren. Størst sjanse er det i mørketida når det er mørkt både dag og natt, men det er mulig å se nordlys på Svalbard så lenge det er mørkt om natta (rundt regnet til midten av mars).

Mørketid/polarnatt varer fra 26. oktober til 16. februar, og midnattssol er det fra 19. april til 23. august.

De enkelte månedene på Svalbard

Her kan du lese mer om de enkelte månedene på Svalbard

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler