Hundeslede til Foxdalshytta Kr. 7900,-
Kart

Hundeslede til Foxdalshytta

Med eget hundespann reiser du inn i den arktiske villmarken. Underveis stopper dere i en fantastisk isgrotte for å oppleve hva naturen selv har skapt. Dette er en fantastisk måte å oppleve Svalbard.

Til isgrottens rike

Hundesledetur Bolterdalen til Foxdalshytta

Du blir hentet på overnattingsstedet kl. 09:00 og kjørt med bil 10 kilometer inn i Adventdalen til Green Dog. Vi gir en grundig instruksjon i hundesledekjøring og hjelper til med å sele opp hundene og spenne dem foran sledene. Guiden kjører først med en gjest som passasjer, og resten av deltakerne kjører to og to sammen på et eget hundespann.Før start er det mye hundebjeffing, men så snart vi er i gang legger stillheten seg blant hundene, og Svalbards natur kan nytes i fulle drag. I Bolterdalen nyter vi den polare luften uten annen lyd enn meiene som trekkes gjennom snøen av ivrige hundepoter.Etter om lag to timer når vi frem til isgrotten. Hundene får en hvil mens vi utforsker grotten. Om sommeren dannes smeltevann som renner gjennom breen. I løpet av vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kalde luften i breens indre. Uavhengig av temperatur ute, er det minus 2 grader inne i isgrotten.

Hundesledetur til Foxdalshytta med isgrotte

Hyttekos

Hundesledetur Foxdalshytta Hytte

Etter besøket i isbreens indre kjører vi i høyt tempo ned morenen og ut Bolterdalen. Vi fortsetter til Foxdalen hvor vår koselige lille hytte venter.Vi forer hundene mens vi venter på at det skal bli lunt i hytta - noe som ikke tar lang tid når det er fyr i ovnen. Om ikke nordlyset lokker oss ut av hytta for å fotografere, fyller vi kvelden med innendørs kos: God mat, historier og hyttevarme - helt til det er på tide å krype i soveposene.Neste morgen spenner vi hundene for og fortsetter inn mot Jansonhaugen i spennende og variert terreng. Etter en god dagsetappe bak sleden kommer vi tilbake til hundegården. Avhengig av vær- og føreforhold antar vi å være tilbake på hotellet mellom klokken 15.00 og 18.00.

Hvor krevende er turen

Du trenger ingen tidligere erfaring fra hundesledekjøring for å kunne delta, men du bør være i gjennomsnittlig god fysisk form. Underveis vil deltakerne bli spurt om å hjelpe til med mating av hundene og forberedelse av turene m. m.

Været i Arktis er uforutsigbart og kan endre seg i løpet av få timer. Med både minusgrader og vind blir det fort flere titalls effektive kuldegrader om vinteren.

Guidene er ansvarlig for gjestenes sikkerhet og har med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Utstyrsliste for hundesledetur til Foxdalhytta

Se hva du må ta med for denne turen. I tillegg stiller vi med følgende utstyr:  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Varme vintersko
  • Varmedress
  • Varme votter
  • Balaklava/finlandshette
  • Tykk lue
  • Skibriller
  • Termos
  • Hjelm og hodelykt til isgrottingen

Vi sørger for mat på hele turen. Husk å pakke i plastposer/vanntette bager da utstyret kan bli vått i løpet av turen. Ta gjerne med ekstra plastposer.

Praktisk informasjon om reisen til Svalbard

Les mer om:

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 7900,-
Fakta
Pris
Kr. 7900,-
Varighet

2 dager og 1 natt

Vanskelighetsgrad

Deltakere bør være i alminnelig god form.

Datoer i 2019

På forespørsel. 

Utstyr
Deltakere

Minimum 2 personer
Maksimum 5 personer

Minimumsalder

8 år

Online booking

Eller ring 79 02 61 00
Alternativ tekst
Isfjorden kajakkekspedisjon
En seks dager lang padletur i den...
Alternativ tekst
Spitsbergen Lodge Topptur
Bli med til vår koselige lodge og...
Alternativ tekst
Spitsbergen Vintersafari
En magisk tredagers scootertur over...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler