3 dagers ekspedisjon med hundeslede Kr. 12900,-
Kart

3 dagers ekspedisjon med hundeslede

Kjør ditt eget hundespann til Spitsbergen Lodge i Brentskaret. På veien får du også besøke en isgrotte og vår koselige hytte i Foxdalen.

3 dagers ekspedisjon med hundeslede

Bli med på en ekspedisjon med våre firbeinte venner!

Vi henter deg på hotellet kl 09:00 og kjører til Green Dog sin hundegård i Bolterdalen, hvor ekspedisjonen starter! Hos Green Dog får dere skikkelig sledetøy, heldress, støvler, lue votter, skibriller og hals. Etterpå gir guiden en grundig instruksjon i hundesledekjøring. Vi hjelper alle til med å sele opp hundene og spenne dem foran sledene. Guiden kjører først i lag med en eller to gjester, og 10 – 12 hunder. Resten av deltakerne kjører to og to sammen med et hundespann satt sammen av 6 ivrige polarhunder! Før start er det mye glade og forventningsfulle hundebjeff, men så snart vi er i gang legger stillheten seg og Svalbards natur kan nytes og oppleves i fulle drag.

Etter ca 2 timer når vi frem til isgrotten. Før vi med hjelmer og hodelykter beveger oss ned i breens fantastiske indre, spiser vi lunsj i vårt telt, eller iglo dersom sesongen tillater det. Imens får hundene en hvil og litt å spise, så de er klare for neste etappe.

Isgrotten dannes om sommeren av smeltevann som renner gjennom breen, men i løpet av vinteren dannes fantastiske kanaler og kunstneriske iskrystaller i den stille og kalde luften i breens indre.

Hytte i villmarka

Etter besøket i isbreens magiske verden kjører vi i høyt tempo ned gjennom morenen og ut gjennom Bolterdalen. Vi fortsetter til Foxdalen hvor vår hytte ligger midt mellom fjellandskapet og svingete daler. Hytta føles øde og forlatt, og stemningen skaper vi selv. Et mer fredfylt sted skal du lete lenge etter!

Med fyr i ovnen blir det fort varmt og vi sørger for at hundene får et velfortjent måltid. Om ikke nordlyset lokker oss ut av hytta for å fotografere utpå kvelden, fyller vi kvelden med å kose oss med god mat og historier.

Green Dog sørger for soveposer, liggeunderlag og mat.

Mange inntrykk

Neste morgen spenner vi hundene for, og fortsetter inn mot Jansonhaugen og Adventdalen.  Den vide, vakre Adventdalen snevrer seg snart inn, og vi opplever fjellene enda tettere på og vi følger elveleiets vei som snirkler seg innover i landet. Vi fortsetter inn i Eskerdalen, og om mulig Sassendalen i spennende ogvariert terreng.

Om det er en mulighet spiser vi lunsj ved en frossen foss, tett på munningen av Sassendalen, hvis ikke finner vi et annet lunt sted. Etter en god dagsetappe bak sleden med hundene, ankommer vi Spitsbergen Lodge. Lodgen er en flott hytte med strøm, soverom med køyesenger, stue og kjøkken. I februar og mars, når lyset er magisk og der timene med dagslys er begrenset, er det herlig etter en dag på sledetur å nyte kvelden i komfortable omgivelser. Alle hjelper til med å stelle og mate hundene, før vi selv spiser middag og koser oss i den varme, behagelige hytta. Brettspill finnes her, og det er alltid gøy å slå et slag før man kryper opp i senga.

Neste dag kjører vi mot mot vest, og et stykke opp i Helvetiadalen, før vi igjen kjører mot Bolterdalen. Hundene er svært glade i være ute på tur, og på en slik ekspedisjon får du god kontakt med våre hårete venner.

Siste etappe inn til Green Dog er avslutningen på vår tredagers reise med hundene. Vi er tilbake på hotellet ca mellom 15 og 18.

Hvor krevende er turen

Du trenger ingen tidligere erfaring fra hundesledekjøring for å kunne delta, men du bør være i gjennomsnittlig god fysisk form. Underveis vil deltakerne bli spurt om å hjelpe til med mating av hundene og forberedelse av turene med mer.

Været i Arktis er uforutsigbart og kan endre seg i løpet av få timer. Med både kulde og vind kan det fort bli temperaturer ned mot mellom -25 og -30°C om vinteren.

Guidene er ansvarlig for gjestenes sikkerhet og har med nødvendig sikkerhetsutstyr.

Praktisk informasjon

Inkludert:
Ytterklær som votter, ansiktsmaske/balaklava, tykk lue, skibriller, vintersko og varmedress. Måltider under turen, felles utstyr og erfarne guider med all nødvendig sikkerhetsutstyr, samt søk og redningsforsikring. Transport til og fra overnattingssted før/etter tur.

Ikke inkludert:
Flyreise, overnatting og måltider i Longyearbyen, øl, vin og mineralvann, personlig utstyr og reiseforsikring.

Utstyrsliste

Se liste for fullstendig oversikt over utstyr du må ta med her.

Turoperatør stiller med følgende utstyr:

  • Varme vintersko
  • Varmedress
  • Varme votter
  • Balaklava/finlandshette
  • Tykk lue
  • Skibriller
  • Thermos

På lodgen er det sengetøy til gjestene.

Husk å pakke i plastposer/vanntette bager da utstyret kan bli vått i løpet av turen. Ta gjerne med ekstra plastposer.

Praktisk informasjon om reisen til Svalbard

Les mer om:

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 12900,-
Fakta
Pris
Kr. 12900,-
Varighet

3 dager, 2 netter

Vanskelighetsgrad

Deltakere bør være i alminnelig god form.

Avreisedatoer

11., 14., 18., 21., 25., 28. januar
1., 4., 8., 11., 15., 18., 22., 25. februar
1., 4., 8., 11., 15., 18., 22., 25., 29. mars
1., 5., 8., 12., 15., 19., 22., 26., 29. april
3., 6., 10., 13., 17., 20. mai 

Utstyr
Deltakere

Minimum 2 personer
Maksimum 5 personer

Minimumsalder

12 år.

Online booking

Eller ring 79 02 61 00
Alternativ tekst
Expedition Lodge Snøscootersafari
3-dagers vintersafari med utgangspunk...
Alternativ tekst
Spitsbergen på tvers
Bli med å krysse Spitsbergen fra vest...
Alternativ tekst
Isfjorden kajakkekspedisjon
En seks dager lang padletur i den...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler