Spitsbergen Isfjorden Kajakkekspedisjon Kr. 17990,-
Kart

Spitsbergen Isfjorden Kajakkekspedisjon

Bli med på en fantastisk padletur i Isfjorden, Spitsbergens største fjord. Med kajakken som fremkomstmiddel kommer vi effektivt frem i et av verdens villeste naturlandskap. Underveis får du oppleve storslått Svalbardnatur med mektige brefronter, og blir bedre kjent med gruve- og fangstmannshistorien. 

Til lyden av egne padletak

Spitsbergen Isfjorden kajakkekspedisjon er en seks dager lang padletur i den største fjorden på øya. Isfjorden strekker seg 107 kilometer innover Spitsbergen, og ekspedisjonen retter fokus mot nordvestsiden av Isfjorden hvor det er minst båttrafikk. Fjorden forgreiner seg i mange mindre fjordarmer, fra Trygghamna ytterst i vest, til Tempelfjorden i øst og Ekmanfjorden i nord.

Med sine mange fjordarmer og syv mektige brefronter er dette et forlokkende univers. Stillheten er overdøvende. Foruten egne padletak blir den bare avbrutt av naturens egne lyder: En nysgjerrig sel, kanskje. Høylydt liv av hekkende sjøfugl. Eller breen som knaker og kalver. Geværet er med for sikkerhets skyld. Vi er tross alt tett på naturen.

I løpet av turen padler vi forbi tre brefronter som stuper rett ut i havet, med Sveabreen som den mektigste. Isfjorden har et yrende fugleliv, en spennende flora og fascinerende historie. I løpet av ekspedisjonen går vi i land en rekke steder hvor vi ser nærmere på kulturminner fra Svalbards mangfoldige gruve- og fangsthistorie.

Vårt padleeventyr starter i Yoldiabukta. Vi får transport fra Longyearbyen og over til Yoldiabukta i åpen og stødig 26 fots Polarcirkelbåt.

Brefronter på alle kanter

Målet for turen er å nå frem til Dicksonfjorden og Kapp Smith. Her vil vi møte våre Polarcirkelbåter som tar oss med tilbake til sivilisasjonen i Longyearbyen, lørdag ettermiddag.

Vær og vind kan medføre endringer i ruta og programmet, men med Polarcirkelbåtene er det uproblematisk å bli hentet et annet sted enn planlagt.

Isfjorden innehar alle elementer Svalbard kan by på, og en seks dagers padletur her vil arte seg som et eventyr. Området er fantastisk å padle i - med høye fjell og store breer som ramme rundt fjordene. Brefronter som kalver i havet, isfjell som flyter rundt, sel og tusenvis av fugler er momenter vi har rundt oss hele tiden.

Dag til dag program

Dag 1 - Mandag


Guiden møter og henter dere på deres overnattingssted klokken 10:00. Informasjonsmøte, forberedelse og pakking av utstyr før turen starter. Senere på dagen blir vi transportert til nordsiden av Isfjorden hvor vi starter ekspedisjonen vår.Dag 2 - 5: Tirsdag til fredag


I dag starter ekspedisjonen på alvor. Dagen starter med felles frokost i campen. I fellesskap planlegger vi dagens etappe. Noen av høydepunktene på turen som vi skal innom er Coraholmen, Flintholmen, den mektige Svea- og Wahlenbergbreen.Vi stopper ofte underveis og tar bilder av landskap og dyreliv. Vi etablerer nye camper undervis hvor og når vi ønsker.Dag 6 - Lørdag


Vi blir hentet og transportert over Isfjorden tilbake til Longyearbyen hvor vi ankommer rundt lunsjtider.Alle tidspunkt kan endres.Turprogrammet kan endres underveis dersom vær og forhold gjør det nødvendig. Tempo på ekspedisjonen vil bli tilpasset forholdene og deltakernes fysiske styrke.

Hvor krevende er turen

På denne ekspedisjonen er det en fordel om deltakerne har noe padleerfaring fra før. De "Svalbardske" farvann kan tidvis være tøffe med tanke på vind og bølger. Vi har stødige singel kajakker for deg som har padleerfaring, og for deg som ikke er fullt så erfaren har vi meget stødige dobbeltkajakker. Deltakerne må være i god fysisk form og ikke ha problemer med rygg, nakke eller armer/håndledd.

Våre guider er erfarne havkajakkpadlere, og de vil til enhver tid ta hensyn til gruppen og vil alltid sette sikkerheten i første rekke. Skulle vi være uheldige med været, er området også ideelt for flotte fotturer.

Deltakerne må være forberedt på at de må delta som isbjørnvakt om nettene: Det er ikke tillatt for gjestene å bære våpen. Dersom noen oppdager isbjørn, skal guidene vekkes umiddelbart. Vi har også snublebluss rundt campen.

Prisinformasjon

Delt telt Kr 17 495 per person

 

Singel telt kun på forespørsel og mot pristillegg.

Prisene inkluderer
Kajakk og utstyr til padling, telt, liggeunderlag, fellesutstyr, søk og redningsforsikring, samt erfarne guider som har med nødvendig sikkerhetsutstyr. Måltider under turen, mineralvann i campen samt transport til og fra start- og sluttpunktet på turen.

Prisene inkluderer ikke
Flyreise, overnatting, måltider og mineralvann i Longyearbyen, sovepose, personlig reiseforsikring, klær og utstyr.

Utstyrsliste for kajakkekspedisjon på Svalbard

Se liste for fullstendig oversikt over utstyr du må ta med her. 

Hurtigruten Svalbard stiller med følgende utstyr:

 • Telt
 • Liggeunderlag
 • Fellesutstyr til campene (inkludert kokeutstyr, gryter og bestikk)
 • Proviant
 • Kajakk (vi disponerer 4 singel-kajakker og 3 dobbelt-kajakker)
 • Padleåre
 • Spruttrekk
 • Padlevest
 • Tørrdrakt
 • Våtsko
 • Padlevotter
 • Vanntette bager for utstyr som skal i kajakken (Drybag)

Pakk klærne i plastposer og ta med ekstra plastposer, da utstyret kan bli vått under turen.

Kart som dekker kajakkekspedisjonen

 • B8 St.Jonsfjorden
 • B7 Tre Kronor
 • C8 Billefjorden

Praktisk informasjon om reisen til Svalbard

Les mer om:

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 17990,-
Fakta
Pris
Kr. 17990,-
Varighet

6 dager

Vanskelighetsgrad

Deltakere bør være i god form.

Avreisedatoer

10. - 15. juni 2019
17. - 22. juni 2019
Påmeldingsfrist: 6. mai 2019

Utstyr
Deltakere

Minimum 4 personer
Maksimum 12 personer

Minimumsalder

18 år

Online booking

Bestill

Eller ring 79 02 61 00
Flere ekspedisjoner
Alternativ tekst
Til Østkysten med hundeslede
Bli med på en femdagers tur til...
Alternativ tekst
Spitsbergen Vintersafari
En magisk tredagers scootertur over...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler