2 dagers scootertur til Svea & Østkysten NOK 9995,-
Kart

2 dagers scootertur til Svea & Østkysten

For første gang noensinne, kan turister på Svalbard oppleve det historiske kullgruvesamfunnet ved Sveagruva.

La eventyret begynne

Vi reiser inn i isbjørnenes rike og besøker utposten Svea. Svea ligger i Van Mijenfjorden, 60 kilometer sørøst for Longyearbyen. På grunn av naturen og landskapet, er det ingen veiforbindelse mellom de to stedene. Vi bruker derfor snøscootere til å reise til og fra Svea, akkurat som gruvearbeidere gjorde da de kjørte til Svea i vintersesongen. Vi avslutter eventyret med en scootertur til den "øde" østkysten.

Se en smakebit av Svea

Bli med til Svea

I blomstringen av gruvetiden jobbet opp til 350 gruvearbeidere i Svea. I dag er situasjonen endret på grunn av lavere kullpriser, og gruvemaskinene står stille. Mangelen på industriell aktivitet gir oss muligheten til å besøke det som tidligere var et lukket samfunn. Under besøket til Svea vil du lære mer om hvordan det daglige livet i denne isolerte utposten virkelig var.
Dagsprogram

Dag 1


Kl. 10.00. Du vil bli hentet på ditt overnattingssted av vår guide, og vil få en introduksjon og orientering om reisen. Vi vil kjøre snøscooter ut til Svea, og ved ankomst sjekker vi inn på hotellet. Etter innsjekk, tar vi en tur ut til Rindersbukta for å besøke Paulabreen, og kanskje ser vi noe dyreliv? Etter turen blir det servert middag i messa.Dag 2


Etter frokost pakker vi sledene og kjører mot øst. Hvis været tillater det, tar vi en tur til Agardhdalen, over isbreene til Fulmardalen og gjennom den brede Sassendalen før vi ankommer Longyearbyen.


Les om Iselin sin tur til Svea

Iselin var på snøscootertur til Svea i vinter. Hun har beskrevet turen og alt hun lærte om den spennende gruvedriften her.

Snøscooterturen

Du må være forberedt på å tilbringe lange dager på snøscooteren, og av den grunn er det viktig at alle deltakerne har god fysisk form (ikke problemer med rygg, nakke, armer eller håndledd).

Været endrer seg raskt, og til tider kan vinden og kulda bli barsk. Vi kan ha tempraturer ned mot -30 kuldegrader og vind. Du vil få utdelt egne snøskuterklær, men det er viktig at man har nok varme klær under.

Snøscooterne er komfortable å kjøre og har varme i styret. Før vi reiser ut vil turledere gi grunnleggende introduksjon til kjøreteknikk. Vi starter i rolig tempo så alle kan bli vant til å kjøre snøscooter. Selv om alle våre snøscootere tar to personer, anbefaler vi på det sterkeste at alle deltakere kjører hver sin snøscooter. Den blir lettere å manøvrere med kun en person, og på lange turer blir det ofte veldig kaldt å være passasjer.

Total kjørelengde vil normalt ligge på ca 450 km, og det vil være anstrengende for to personer å dele scooter. Normalt kjører vi mellom 30 km og 50 km i timen avhengig av terrenget.
Informasjon


Inkludert:


Måltider og overnatting i Svea, felles utstyr, snøscooter med påkrevd utstyr, scooterbekledning, drivstoff og erfarne guider med alt nødvendig sikkerhetsutstyr samt søk og redningsforsikring.


Forslag:


Vi anbefaler deg å bruke varmt undertøy, varme ute- bukser og en ullgenser under scooterdressen. Vi anbefaler også at du har ekstra klær i sekken. For eksempel ekstra genser, lue og votter.


Alkoholforbud:


Kjøring under påvirkning av alkohol vil ikke bli akseptert.


Førerkort:


Du trenger førerkort for enten bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Husk å ta dette med på turen.


Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: 9995,-
Fakta
Pris
9995,-

Voksen: kr. 9995,-
Barn: kr. 4995,-

Varighet og lengde

2 dager
250 km 

Deltagere

Minimum 2 snøscootere.

Aldersgrense

16 år.

Periode

Hver fredag etter 15. februar.

Vanskelighetsgrad

4 - Passer for de som har kjørt snøscooter tidligere. Lange dagsturer.

Booking

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler