Spitsbergen To Fjell Skiekspedisjon Kr 30990,-
Kart

Spitsbergen To Fjell Skiekspedisjon

Bli med til Svalbards høyeste fjell Newtontoppen og Perriertoppen! Ingen går ned herfra uten å smile.

Arktisk eksil

Fra Svalbards to høyeste fjell, Newtontoppen (1712 moh.) og Perriertoppen (1710 moh.) har du eventyrlig utsikt over uberørt natur. Mot nordvest ser du Austfjorden, Widjefjorden og de vakre, alpine Atomfjellene. Vender du blikket mot nordøst kan du se det isolerte Nordaustlandet.

Senvinteren på Svalbard er noe av det vakreste du kan forestille deg. I april og mai er både klima og føre på sitt beste for en lengre skiekspedisjon. Vi tilbringer 11 dager på ski i et mektig fjell- og brelandskap. Turens totale variget er 13 dager, hvor to av dagene benyttes til transport og forberedelser.

Vi kjører snøscooter østover fra Longyearbyen og opp på den mektige Lomonosovfonna, og herfra fortsetter ekspedisjonen på ski med alt vi trenger av eget utstyr på pulk.

Fra startstedet til Newtontoppen er det omtrent 40 kilometer. Derfra er det rundt 30 kilometer til Perriertoppen.

Deltakerne bør være i veldig god fysisk form og vant til å overnatte i telt på vinterstid.

Dag til dag program

Dag 1 - Tirsdag

Vi møtes klokken 10 for et informasjonsmøte, forberedelser og pakking til ekspedisjonen. Vi går igjennom utstyr og får instruksjon i bruk av kokeutstyr, pulk, skiutstyr, telt mat og drikke. Guiden møter dere på Coal Miners' Cabins. Overnatting på Coal Miners' Cabins er inkludert.Dag 2 - Onsdag

Kl. 7 - 10 Frokost og utsjekk før kl. 10.


Henting på Coal Miners' Cabins klokken 10:00. Transport fra Longyearbyen til Lomosovfona. Transportetappen er rundt 110 km. Bekledning til snøscooterturen er inkludert, og dette får dere utdelt ved avreise.Dag 3 til 11 - Torsdag til fredag

Vi planlegger å nå Newtontoppen etter to - tre dager på ski. Newtontoppen kan bestiges med ski eller til fots. Den siste strekningen før vi når toppen en forholdsvis bratt, men ingen klatreerfaring er påkrevd. Utsikten fra toppen tar fra deg pusten! I nord-vest ser du Austfjorden, Wijdefjorden og de spektakulære Atomfjellene, mens nord-øst kan du se det isolerte Nordaustlandet. Videre reiser vi mot Perriertoppen, som er Svalbards nest høyeste fjell med sine 1710 m.o.h. Denne toppen er mer alpin og kan ikke bestiges på ski. Her må vi normalt bruke stegjern, men ikke tau eller annet klatreutstyr. Å nå toppen krever at snøforholdene i bakken er trygge. Vi er nå i hjertet av det flotte alpine fjellområde som kalles Atomfjella. Videre går turen ned Trygvebreen, ned til Austfjorden og til Billefjorden. Om tiden strekker til, kommer vi helt til den russiske bosetningen Pyramiden.Dag 12 - Lørdag

Vi møtes av snøscootere som tar oss tilbake til Longyearbyen, hvor en varm dusj og et hjertelig måltid møter oss, etter at ekspedisjonsutstyret er lagt på plass.


19.00 Avslutningsmiddag i LongyearbyenOvernatting på Coal Miners' Cabins er inkludert.Alle tidspunkt kan endres. Turprogrammet kan endres underveis dersom vær og føreforhold gjør det nødvendig. Tempo på ekspedisjonen vil bli tilpasset forholdene og deltakernes fysiske styrke.


Mektig fjell- og brelandskap

Skiekspedisjonen er en utfordrene tur som går gjennom det mektige fjell- og brelandskapet på Nordøst-Spitsbergen.

Transporten fra Longyearbyen inn til startstedet på Lomonosovfonna er med snøscooter, evt. beltevogn. Herfra fortsetter vi innover breene på ski med alt vi trenger av eget utstyr i pulker og ryggsekker.

Turlederne har med det nødvendige sikkerhets- og spesialutstyret. Det er ikke lagt opp til noe fast skjema for turen - rutevalg og tempo tilpasses værforholdene og turdeltakerne.

Hvor krevende er turen?

Ekspedisjonen krever at deltakere har erfaring med friluftsliv vinterstid og har gode skiferdigheter. Vi går til daglig 15 - 20 km med pulk som har utstyr til felles og privat bruk. Turen krever at deltakerne er i god form og er vant til skiturer og overnatting i telt på fjellet vinterstid.Vær forberedt på at været kan skifte fort og at det kan være kaldt. Deltakerne deles vanligvis i teltlag på to personer og de får utdelt en pulk hver. I pulkene pakkes fellesutstyr som telt, primus, mat og brennstoff for hele turen. Pulken veier rundt 20-30 kg. I tillegg kommer personlig utstyr som pakkes i pulken. Deltakerne tar del i å sette opp camp og tilberede måltidene.

Prisinformasjon

Rom:Pris:
Dobbeltrom / dele teltKr. 29 990,-
Tillegg for enkeltrom i LongyearbyenKr. 1.200,-

Prisen inkluderer overnatting i Longyearbyen, måltider under turen og avslutningsmiddag i Longyearbyen, fellesutstyr, telt, liggeunderlag og erfarne guider med nødvendig sikkerhetsutstyr, samt søk og redningsforsikring.

Du deler telt med annen person. Enkeltmannstelt kun på forespørsel. Prisene inkluderer ikke flyreise, mineralvann, sovepose, ski, personlig reiseforsikring, klær og utstyr.

Kart som dekker ekspedisjonen

  • C8 Billefjorden
  • C7 Dicksonfjorden
  • C6 Austfjorden
  • D8 Negribreen

  • D7 Hinlopenbreen
  • D6 Vaigattbogen

Praktisk informasjon om reisen til Svalbard

Les mer om:

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr 30990,-
Fakta
Pris
Kr 30990,-
Varighet

13 dager

Vanskelighetsgrad

Deltakerne må være i svært god fysisk form og vant til å være på lange vinterturer.

Periode

23. april - 5. mai 2019
Påmeldingsfrist: 11. mars 2019

Utstyr
Deltakere

Minimum 4 personer
Maksimum 12 personer

Aldersgrense

18 år

Online booking

Bestill turen på
tlf. 7902 6100
eller send oss epost: info@hurtigrutensvalbard.com 

Bestill

Eller ring 79 02 61 00
Flere ekspedisjoner
Alternativ tekst
Isfjorden kajakkekspedisjon
En seks dager lang padletur i den...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler