Snøscootersafari til vår Expedition Lodge Kr. 9995,-
Kart

Snøscootersafari til vår Expedition Lodge

Bli med på en opplevelse for livet ut i Svalbards ville natur. Snøen flyr bak deg mens du suser avgårde mellom daler og over breer!

Lodge mellom Adventdalen og Eskerdalen

Lodgen har en kapasitet på max 10 gjester, og er en lun og koselig base for å utforske Nordenskiöld land. Lodgen ligger flott til i overgangen mellom Adventdalen og Eskerdalen med flott utsikt til Drønnbre-massivet og Skolten som er det høyeste fjellet på Nordenskiöld land med sine 1.128 m.o.h. Lodgen har gode fasiliteter med stue, kjøkken, 3 soverom og strøm fra aggregat. Det er også et enkelt badeværelse med et enkelt toalett på klassisk "Svalbard-vis". Dette vil guiden fortelle deg mer om!

Med denne plasseringen befinner vi oss i hjertet av det frie scooterområdet. Vi kan legge opp turer mot østkysten, nordover mot Pyramiden, Fredheim og vakre Tuna- og Von Postbreen, eller vi kan utforske det spennende fjellmassivet mellom Adventfjorden og Sassenfjorden. Lodgen er også et glimrende utgangspunkt for skiturer i Drønnbre-massivet.

To dagers vintersafari

Vi starter ekspedisjonen med briefing og påkledning i våre lokaler i Longyearbyen, før vi setter kursen mot Lodgen som ligger ca. 30 km fra byen. Her kjører vi sammen, og stopper på den gamle flyplassen. Vi kommer til Lodgen etter en vakker tur gjennom landskapet.

Etter en rask innsjekk setter vi kursen videre mot Sassendalen, Fredheim og den storslåtte Tempelfjorden. Denne fjordarmen innehar det meste av det Svalbard har å by på, mektige fjell, brefront som stuper i havet, samt en spennende fangst- og kulturhistorie. Vi bruker ettermiddagen til å utforske fjordarmen med alle sine aspekter for så å returnere til en varm og lun Lodge med god mat og drikke. Det er sauna på lodgen, som guiden varmer opp for dere om man ønsker. Saunaen har en sirkelformet glassvegg, så du kan nyte det mørkeblå lyset over fjellene. 

Dag 2 går mot øst, målet er å komme seg opp på de store breplatåene for så å komme ned mot iskanten på østsiden av Spitsbergen. Her stopper vi for å nyte en varm utelunsj, samt å speide etter Kongen av Arktis med kikkert. Er vi heldige kan vi nyte synet av isbjørnen i sitt rette element ute på isen. Turen er målet, og vi ferdes gjennom mektig og variert natur. På returen stopper vi ved Lodgen og tar med oss bagasjen før vi kjører de siste 30 km hjem til Longyearbyen.

Tre dagers vintersafari

Program som på 2-dagersturen, men på denne 3-dagersturen legger vi også opp tur til enten den russiske, nedlagte gruvebyen Pyramiden som ligger nordover, eller mot Barentsburg i sør-vest.

Gruvebyen Pyramiden ble nedlagt og forlatt av russerne i 1998. Siden har tiden tilsynelatende stått stille. Med sine brede gater og planlagt bystruktur vitner byen om sovjetisk tilstedeværelse på øygruppen på 1970- og 80-tallet. Her var det meste tilrettelagt for effektiv gruvedrift, men også for et samfunn som ivaretok arbeidernes velferd og familieliv.

For å komme til denne vakkert beliggende byen må vi krysse Tempelfjorden, kjøre gjennom brede daler, over breer og ned på isen innerst i Billefjorden hvor vi passerer den mektige Nordenskiöldbreen på nært hold på vei mot Pyramiden.

Går turen mot Barentsburg, kan du vente deg vel så flott natur, med lange slake strekninger og noen mer utfordrende partier. Barentsburg er en større russisk bosetning, med en beliggenhet rett ved vannet. Her ser du utsmykkede bygninger, barn som løper i gatene og kullgruver. Vi får en guidet tur i byen, og nyter et russisk måltid.

Hvor krevende er turen

Dette er en tur for de eventyrlystne. Du må være forberedt på å tilbringe lange dager på snøscooteren, og av den grunn er det viktig at alle deltakerne har god fysisk form (ikke problemer med rygg, nakke, armer eller håndledd). Været endrer seg raskt, og til tider kan vinden og kulda bli barsk. Snøscooterne er komfortable å kjøre og har varme i styret.

Før vi reiser ut vil turledere gi grunnleggende introduksjon til kjøreteknikk. Vi starter i rolige tempo så alle kan bli vant til å kjøre snøscooter. Selv om alle våre snøscootere tar to personer, anbefaler vi på det sterkeste at alle deltakere kjører hver sin snøscooter. Den blir lettere å manøvrere for én person, og på lange turer blir det ofte veldig kaldt å være passasjer. Total kjørelengde er rundt 500 km, og det vil være anstrengende for to personer å dele scooter. 

For å kjøre snøscooter kreves det sertifikat for bil, motorsykkel eller snøscooter. Vegtrafikkloven gjelder over hele Svalbard.

Prisinformasjon

  2 dagers vintersafari 3 dagers vintersafari
Sjåfør Kr. 9.995,- Kr. 15.395,-
Barn / passasjer Kr. 4.995,- Kr. 7.695,-


Inkludert:
Måltider og overnatting under turen, felles utstyr, snøscooter med påkrevd utstyr, scooterbekledning, drivstoff og erfarne guider all nødvendig sikkerhetsutstyr samt søk og redningsforsikring.

Ikke inkludert:
Flyreise, overnatting og måltider i Longyearbyen, mineralvann, personlig reiseforsikring, klær og utstyr.Overnatting:
Vi kan ordne det slik at dere overnatter en eller flere netter andre steder enn Expedition Lodgen. Ta kontakt med oss for å tilrettelegge deres ekspedisjon etter deres ønsker. Her er forslag til mulige destinasjoner som egner seg godt for å oppdage mer av fantastiske Svalbard:

 • Lodgen
 • Barentsburg
 • Pyramiden
 • Isfjord radio
 • Svea
 • Telt

Utstyrsliste snøscootersafari

Se liste for fullstendig oversikt over utstyr du må ta med her.

Hurtigruten Svalbard stiller med følgende utstyr:

 • Snøscooter (våre snøscootere er de mest moderne og miljøvennlige på markedet)
 • Snøscooterbekledning (varmedress, scooterstøvler, hansker/votter, hjelm, balaklava og/eller briller/goggles)
 • Fellesutstyr
 • Proviant
 • Drivstoff

Husk å ta med førerkort!

Praktisk informasjon om reisen til Svalbard

Les mer om:

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 9995,-
Fakta
Pris
Kr. 9995,-
Varighet og pris

2 dager: Kr. 9995,-
2 dager barn / passasjer: Kr.  4995,-

3 dager: Kr. 15995,-
3 dager barn / passasjer: Kr. 7995,- 

Vanskelighetsgrad

God fysisk form.

Periode

Utvalgte datoer (se nedenunder, samt på forespørsel, fra januar til mai.

Utstyr
Deltakere

Minimum: 4 personer
Maksimum: 10 personer

Mulighet for eksklusiv tur med minimum 2 snøscootere mot pristillegg. Spør oss.

Minimumsalder

16 år

3- dagers turen vår kan bestilles på forespørsel, så ta kontakt med oss om dere ønsker en lenger opplevelse på lodgen.

2- dagers tur:

Bestill turen på
tlf. 79 02 61 00
eller send oss e-post:
info@hurtigrutensvalbard.com


Eller ring 79 02 61 00
Flere ekspedisjoner
Alternativ tekst
Spitsbergen Vintersafari
En magisk tredagers scootertur over...
Alternativ tekst
Hundeslede til Foxdalshytta
Opplev Svalbards vinter, magiske natu...
Alternativ tekst
Til Østkysten med hundeslede
Bli med på en femdagers tur til...
Alternativ tekst
Spitsbergen To Fjell Skiekspedisjon
Bli med til Svalbards høyeste fjell...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler