Spitsbergen Vintersafari 15995
Kart

Spitsbergen Vintersafari

Tre dager på snøscooter i et landskap du ikke trodde fantes. Bli med en på ekspedisjon blant breer, mektige tinder og et hvitt arktisk landskap - en enorm frihetsfølelse du ikke finner noe annet sted i verden.

En arktisk opplevelse for livet

Vi drar ut på en 3-dagers tur blant breer, islagte fjorder, mellom fjelltopper og isfjell - langt fra sivilisasjonen. Svalbard er så stort at den mest praktiske måten å komme seg rundt på vinterstid er med snøscooter som er hovedfremkomstmiddelet på Svalbard.

Bli fengslet av midnattssola etter 19. april. Nyt frihetsfølelse når du kjører over den ene hvite isbreen etter den andre! Bli bergtatt av de enorme isfjellene på østkysten, hvor man med litt hell kanskje kan observere isbjørnen på fjordisen.

Det er i prinsippet enkelt å kjøre snøscooter, men å dra på langtur på Svalbard krever mye planlegging og erfaring i tillegg til å være kjent med Svalbardnaturen. Våre turledere er blant de mest erfarne på Svalbard. De har ansvar for alle de praktiske detaljene på turen, og for at ekspedisjonen gjennomføres trygt og sikkerhet.

NB!
Alle scootere er miljømerket for minst mulig støyforurensning og lavt bensinforbruk.Dag til dag program

Dag 1

Guiden henter deg på ditt overnattingssted kl. 10.00. Informasjonsmøte/briefing, forberedelser og pakking av utstyr før turen starter.Vi starter turen ut fra Longyearbyen mot den russiske bosetningen på Svalbard, Barentsburg. Vi spiser lunsj ute i den arktiske naturen. Vi sjekker inn på hotellet og setter igjen litt utstyr før vi kjører videre på en ettermiddagstur. Hvor vi kjører er avhengig av vær og snøforhold, men normalt kjører vi mot breene innerst i Grønnfjorden.Dag 2

Etter frokost pakker vi sledene og setter kursen sørover mot den flotte Fridtjovbreen og Van Mijenfjorden. Vi kjører langs fjorden mot den vide og åpne Reindalen, før vi fortsetter mot vår lune og hyggelige Spitsbergen Expedition Lodge i Brentskardet. Guiden serverer lunsj underveis, og middag forberedes på kvelden når vi returnerer til Lodgen. Her kan du også la musklene hvile i vår nye sauna.Dag 3

Avhengig av været, vi avslutter vår ekspedisjon til østkysten av Spitsbergen. Følelsen av frihet når du kjører over de enorme og endeløse breplatåene er uforglemmelige. Er vi heldig kan vi kanskje se isbjørn på pakkisen. Vi er tilbake i Longyearbyen ca kl. 17:00.
Alle tidspunkt kan endres. Turprogrammet kan endres underveis dersom vær og føreforhold gjør det nødvendig. Tempoet vil bli tilpasset forholdene.


Hvor krevende er turen

Dette er en tur for de eventyrlystne. Du må være forberedt på å tilbringe lange dager på snøscooteren, og av den grunn er det viktig at alle deltakerne har god fysisk form (ikke problemer med rygg, nakke, armer eller håndledd). Været endrer seg raskt, og til tider kan vinden og kulda bli barsk. Snøscooterne er komfortable å kjøre og har varme i styret.

Før vi reiser ut vil turledere gi grunnleggende introduksjon til kjøreteknikk. Vi starter i rolige tempo så alle kan bli vant til å kjøre snøscooter. Selv om alle våre snøscootere tar to personer, anbefaler vi på det sterkeste at alle deltakere kjører hver sin snøscooter. Den blir lettere og manøver med kun en person, og på lange turer blir det ofte veldig kaldt å være passasjer. Total kjørelengde er rundt 500 km, og det vil være anstrengende for to personer å dele scooter. 

For å kjøre snøscooter kreves det sertifikat for bil, motorsykkel eller snøscooter. Vegtrafikkloven gjelder over hele Svalbard.

Prisinformasjon

Inkludert:


Måltider og overnatting under turen, felles utstyr, snøscooter med påkrevd utstyr, scooterbekledning, drivstoff og erfarne guider all nødvendig sikkerhetsutstyr samt søk og redningsforsikring.Ikke inkludert:


Flyreise, overnatting og måltider i Longyearbyen, mineralvann, personlig reiseforsikring, klær og utstyr.

Utstyrsliste snøscootersafari

Se liste for fullstendig oversikt over utstyr du må ta med her.Hurtigruten Svalbard stiller med følgende utstyr:


 • Snøscooter (våre snøscootere er de mest moderne og miljøvennlige på markedet)
 • Snøscooterbekledning (varmedress, scooterstøvler, hansker/votter, hjelm, balaklava og/eller briller/goggles)
 • Fellesutstyr
 • Proviant
 • Drivstoff

Husk å ta med førerkort!

Kart som dekker ekspedisjonen

 • B9 Adventdalen

 • B10 Van Mijenfjorden

 • C9 Adventdalen

 • C8 Billefjorden

 • D9 Agardhfjellet

 • D8 Negribreen

Praktisk informasjon om reisen til Svalbard

Les mer om:

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 15995,-
Fakta
Pris
Kr. 15995,-

Passasjer: kr. 8.595,-

Varighet

Ca. 350 kilometer over tre dager

Vanskelighetsgrad:

Periode

7. mars - 9. mars 2019
14. mars - 16. mars 2019
21. mars - 23. mars 2019
28. mars- 30. mars 2019
4. april - 6. april 2019

Utstyr
Antall deltakere

Minimum 4 personer
Maksimum 10 personer

Minimumsalder

16 år

Bestilling
Bestill

Eller ring 79 02 61 00
Flere ekspedisjoner
Alternativ tekst
Isfjorden kajakkekspedisjon
En seks dager lang padletur i den...
Alternativ tekst
Spitsbergen To Fjell Skiekspedisjon
Bli med til Svalbards høyeste fjell...
Alternativ tekst
Til Østkysten med hundeslede
Bli med på en femdagers tur til...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler