Fottur i fangstmannens spor Kr. 495,-
Kart

Fottur i fangstmannens spor

Forestill deg livet som fangstmann eller -kvinne på Svalbard: Ensomheten, vanskelighetene - og det usannsynlig vakre landskapet i den tidligere så utilgjengelige delen av Arktis! Bli med oss på en vandring på Svalbards tundra.

Natur og kultur

På denne fotturen får du innblikk i dagliglivet til de som drev med fangst på Svalbard i tidligere tider. Jakten på polarrev og isbjørn startet på senhøsten, og fellene måtte røktes gjennom hele polarnatta. Vi tar turen ut på den arktiske tundraen for å bedre forstå hvordan dette livet artet seg, og føle hvordan det var å jobbe så langt nord på denne tiden av året.


Fangsthistorie

Turen starter med busstransport til Todalen. Herfra går vi til fots ut i villmarka. Guiden forteller om Svalbards rike fangsthistorie, og gir en innføring i ulike teknikker som ble brukt. Før vi returnerer til bussen og sivilisasjonen får vi noe varmt å drikke i et lunt tradisjonelt sametelt. Vi drikker varm sjokolade og griller marshmallows og forteller historier ved bålet. Om turen foregår i mørke, får deltakerne låne hver sin hodelampe.

Nordlys

Praktiske opplysninger

Inkludert i prisen er varm drikke og transport t/r Todalen, lån av hodelykt og en erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Du får låne truger om det er snø. Du må selv sørge for å ha vinterklær og varme sko.

Alle gjester hentes ved hovedinngangen til overnattingsstedet.

 

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 495,-
Fakta
Pris
Kr. 495,-

Barn under 14 år: Kr. 250,- 

Varighet

Ca. 3 timer

Periode

Fra oktober til januar

Vanskelighetsgrad

3 - gjennomsnittlig god form. Vi går 1-2 km.

Aldersgrense: 8 år 

Antall

Minimum 2 personer.

Info

Deltakerne må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Booking

Bestill online:

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler