Jakten på lyset med nordlysbussen
Kart

Jakten på lyset

Ta plass i nordlysbussen og bli med på jakten av det magiske lyset på himmelen.

Nordlys i Arktis

Vi jakter på nordlys og lærer mer om fenomenet i nordlysbussen vår. Bussen er spesialrigget med gode stoler med skinnfeller, og stearinlys på bordene. Opplev magien ved å være ute i villmarken på 78 grader nord!

Polarnettene har senket seg og mørket er til å ta og føle på. På Svalbard dobler du dine sjanser for å oppleve nordlys, for her er det like mørkt dag - som natt. Kanskje var det bare nordlyset som lyste opp for fangstmennene, mens de tenkte på familien der hjemme på fastlandet. Hva blir din første tanke når du ser nordlyset skyte over himmelen?

Grunnet Svalbards polarnetter har du sjansen til å se nordlys midt på dagen! Det er noe svakere enn det som forekommer på kvelden, men til gjengjeld er det et mer rødaktig lys. Selv om rødfargen er vanskelig å oppfatte med det blotte øyet, kan det fanges opp med kameralinsen!

Vi bruker veinettet i Longyearbyen til å jakte på dette spesielle fenomenet - og imens vi jakter det grønne lyset kan du nyte noe å drikke, samt den arktiske stillheten

Praktisk informasjon

Det er inkludert en valgfri drikkeenhet om bord i restaurantbussen, samt kjeks. Det er også mulighet for å kjøpe mer drikke underveis, samt kaffe og te. Vi viser en historisk nordlysfilm underveis.

Vi gjør oppmerksom på at deltagere må kle seg godt – så de er klare for å gå ut i nordlysnatten, som kan innebære både bitende kulde eller en arktisk storm. Det er viktig med varm lue og varme votter/hansker. En kald nordlysjeger er en dårlig nordlysjeger!

Vår restaurantbuss henter deg på ditt hotell. Vær klar fra kl 21.00, så henter vi våre gjester fortløpende. Turen varer i 2-3 timer. Det er WC om bord i bussen, samt gratis WIFI.

Velkommen om bord! 

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Fakta
Pris

Kr. 695,-
Kr. 400,- for barn under 15 år

Varighet

2-3 timer

Periode

Fra oktober til februar

Vanskelighetsgrad

Passer for alle

Booking

Bestill online:

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler