Smaken av Svalbard Kr. 835,-
Kart

Smaken av Svalbard

Bli med på en tur i Longyearbyen der du får et innblikk i mat- og drikketradisjonene her nord, samt hør historier om det som har blitt spist og drukket på Svalbard gjennom tidene. 

Polar Perma Culture

Videre går turen gjennom byen, der vi passerer kulturminner fra tiden hvor fangstmenn reiste til Svalbard for å jakte på polarrev, sel og isbjørn. Vi er omkranset av fjell som huser et yrende dyreliv. Vi stopper i det grønne drivhuset og smaker på egenproduserte urter!


Smaken av Svalbard kokk

Smaken av bobler og sjokolade

Klasseskiller har vært sentralt på Svalbard i alle år. Avstanden mellom gruvearbeiderne og funksjonærene har alltid vært stor. Vi stopper enten på Spitsbergen Hotel eller Huset og får en smak av champagne eller vin (ut ifra sesong).

På Spitsbergen Hotel får vi et innblikk i hvordan makteliten på Svalbard bodde, - og vi tar turen ned i det gamle Nordpolet, hvor vi får smake på champagne.

Huset lå sentralt, og ble derfor kalt byens hjerte. Det lå nøytralt midt mellom klasseskillet, mellom gruvearbeiderne og funksjonærene. I dag har stedet et av Nord-Europas beste vinkjellere hvor vi får servert et glass vin og får høre historien om Huset og vinkjelleren.


Smaken av Svalbard kullgrillSiste stopp på turen er hos "Fruene", byen populære kafeteria. Her får vi smake hjemmelaget sjokolade som smelter på tunga!Sjokolade Svalbard

Prisen inkluderer

Prisen inkluderer busstransport i Longyearbyen, med en digital forklaring på noen av de viktigste severdighetene vi passerer på veien, en bitte liten smakebit underveis, samt noe godt i glasset. Det er ingen guide med på turen, men vertskap som tar i mot gjestene på alle stedene vi besøker.Turen arrangeres mandag, onsdag og lørdag hele året.

Oppmøte ved hotellet der du bor. Turen avsluttes i sentrum, ved vårt siste stopp, sjokolade-kafeteriaen "Fruene".


Smaken av Svalbard Longyearbyen
Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr 835,-
Fakta
Pris
Kr 835,-
Varighet

Ca. 3,5 timer

Deltagere

Minimum 8 personer

Aldersgrense

12 år

Vanskelighetsgrad

1 - passer for de fleste

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Periode

Mars til oktober: Mandag, onsdag og lørdag

Oktober til mars: Tirsdag, torsdag og lørdag

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com