Isfjordsafari til Fuglefjellet Kr. 945,-
Kart

Isfjordsafari mot Fuglefjella og Hiorthamn

En liten båttur ut i Isfjorden, mellom Longyearbyen og Barentsburg, ligger Fuglefjella. Fra en smal steinstrand går fjellene 500 meter nesten rett opp, og den bratte skråningen er hjem for tusenvis av fugler hver sommer. Bli med oss på en innholdsrik ribtur som kombinerer fugle- og dyreliv med øyas spennende kulturhistorie.

Et mangfoldig dyreliv og spennende kulturhistorie

Har du noen gang følt at du er statist i en film? På vei til Fuglefjella kommer følelsen av at du er på vei inn i en scene fra Lord of the Rings eller Game of Thrones raskt. Du får vite at de irrgrønne fjellsidene er hjem til tusenvis av fugler, men er du sikker på at det ikke er en drage der også? Fjelltoppen som gjemmer seg i en tåkedott 500 meter over deg kan skjule det meste…

Fuglefjellet Underveis forteller guiden ivrig om fuglelivet på Svalbard. Selv om det er få arter på Svalbard sammenlignet med sørligere strøk, er de til gjengjeld svært tallrike. En av de mest populære, polarlomvi, hekker flere steder i kolonier på over 100 000 par. I fuglefjellene kommer det nære samspillet mellom livet på land og i havet ekstra tydelig frem, og du vil se fugl på fugl på fugl som vender hjem til ungene sine med småfisk og krepsdyr. De klimatiske endringene på Svalbard har medført større aktivitet i havet og vi ser også etter sel og hval på turen.

Polarlomvi Etter et stopp ved Fuglefjella går turen videre mot den nedlagte gruvebosetningen Grumant. Det er nesten uforståelig at det som i dag er noen falleferdige hus som klamrer seg fast i fjellsiden en gang var en av de største bosetningene på Svalbard. Vi fascinerer oss over gruvehistorien, og tidens tann, og fortsetter turen til Hiorthamn, rett over Longyearbyen i Adventfjorden.

Hiorthamn er også en tidligere gruveby der det var brakker, smie, lager, kjøkken, sag, hospital, boliger, kontor og en rekke gruveanlegg, og også her må fantasien jobbe litt for å kunne forestille seg det yrende livet som en gang var. Etter en fartsfylt båttur blir det nå deilig å gå i land, og få noe varmt å drikke og en kjeks, og du får litt tid til å utforske strandpromenaden før returen går tilbake til Longyearbyen.

rib

Praktiske opplysninger

For alle turer gjelder værforbehold og mulighet for endret rute. Fra slutten av august avtar fuglelivet på Svalbard siden de fleste artene her er trekkfugler. Fokus blir da mer på natur og historie.Prisen inkluderer transport fra/til overnattingssted (gjelder ikke fra campingplassen), flytedress, kaffe/te og kjeks.Vi gjør oppmerksom på at turen foregår i en åpen båt, og dere kan oppleve både sjøsprøyt og humpete sjø. Turen anbefales ikke for folk med ryggproblemer eller gravide.

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 945,-
Fakta
Pris
Kr. 945,-

Barn fra 8 til 13 år: Kr. 495,-


Varighet

Ca. 3 timer

Antall

Minimum 2 personer
Maksimum 11 personer

Aldersgrense

8 år

Vanskelighetsgrad

3 - alminnelig god form.

Turen anbefales ikke for folk med ryggproblemer eller gravide.

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Periode

Fra 18. mai til 30. september

Booking

Bestill online:

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler