Besøk i kullgruve 3 Kr. 640,-
Kart

Besøk i kullgruve 3

Bli med på en vandring i Longyearbyens rike gruvehistorie, mens du tar og føler på hverdagen til en «gruvebus» i Gruve 3. Vi gir deg den kullsvarte historien om gruvedrift på Svalbard.

Livet i gruve 3

Det er 20 år siden gruvearbeiderne lå på gulvet og hentet ut det sorte gullet fra fjellet. Hvordan var det å jobbe i gruvene på Svalbard? Nå kan du oppleve en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet.Guiden vår henter deg på hotellet. Gruve 3 er plassert i fjellsiden over flyplassen i Longyearbyen. På vei til gruveinngangen passerer vi det globale frøhvelvet. Vi ankommer anlegget med en flott utsikt over Adventfjorden.

Kullsvart

Vi trer inn i bygningen. Arbeidsdagen skal til å starte. Det er mye som er gammel og urørt. Vi tar på oss arbeidsverktøy, får utdelt hjelm og hodelykt før gruvereisen starter. Du kjenner den fuktige og kalde luften som har samlet seg i bygget. Vår guide forteller om driften mens du vandrer rundt, henter inntrykk og hører lydene fra fjellet som snakker til deg. Du får høre historier om livet i Longyearbyen, hvordan gruvebusen levde og hvordan samfunnet var før i tiden.

 

Vi avslutter med høydepunktet og flytter oss lenger inn fjellet til inngangen til gruva. Her er det helt mørkt. Alt lys er stengt ute. Du forstår nå hvor viktig rolle en fulladet hodelykt har. Mørket går innover deg. Det er altoppslukende, men som alltid er det lys i enden av tunnelen.

Informasjon

Turen går hver dag hele året kl. 09:00 og 13:00. Gjestene blir hentet på overnattingsstedet. Inkludert i prisen er transport tur/retur overnattingssted, guidet tur i Gruve 3, lån av dress, hjelm og hodelykt og guide med sikkerhetsutstyr. Vi anbefaler varme klær til denne turen. Gruven er ikke oppvarmet, og gruvedressen vi låner ut er ikke foret. Varme sko, ullklær, lue og votter er anbefalt for en komfortabel opplevelse.

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 640,-
Fakta
Pris
Kr. 640,-
Pris

Voksen: Kr. 640,-
Barn: Kr. 320,-
Barn under 4 år: Gratis 

Pris 2019:
Voksen kr 690,-


Varighet

Ca 3 timer

Deltagere

Minimum 2 personer

Aldersgrense

2 år

Vanskelighetsgrad

1 - passer for alle.
Gruven er ikke rullestoltilpasset.

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Periode

Hele året.

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler