Fossiljakt på Deltaneset Kr. 1495,-
Kart

Fossiljakt på Deltaneset

Har du lurt på hvordan livet i havet så ut for 150 millioner år siden? På Svalbard er det mulig å se dette med egne øyne. Mange av dyrene som levde på denne tiden er bevart som fossiler i fjellene langs Isfjorden. Bli med på en tur tilbake til dinosaurenes tid!

Bli med på fossiljakt på Deltaneset

Nå har du muligheten til å bli med på fossiljakt på Deltaneset, i det samme området som Jørn Hurum og Øglegraverne har gravd ut flere svaneøgler de siste årene.Du blir hentet på overnattingsstedet, og får deretter utdelt flytedress til båtturen. Guiden informerer også om turopplegget og sikkerhetsrutiner. Turen går med åpen polarcirkelbåt til Deltaneset.Når vi kommer fram fortøyer guiden båten og vandringen opp mot fossilene kan starte. Fotturen opp tar cirka 1 time i lett terreng opp til ca. 200 meter over havet. Når vi kommer opp er det tid for å se om vi finner noen flotte fossiler, og de som er så heldige å finne en kan ta denne med seg hjem.Vi tar oss en matbit og noe varmt å drikke før vi går ned til båten igjen og returnerer til Longyearbyen.

Hvem passer turen for?

Turen passer ikke for gravide eller personer med ryggproblemer. Vi anbefaler alle deltagere å benytte varme klær, fjellsko, lue og votter.

Turen arrangeres med værforbehold, og opplegget kan endres underveis. Vi gjør oppmerksom på at turen foregår i åpen båt, slik at deltakerne kan oppleve både sjøsprøyt og humpete sjø.

Prisinformasjon

Prisen inkluderer transport til og fra deres overnattingssted, flytedress, lunsj, varm drikke og en Spitsbergen Travel guide med nødvendig sikkerhetsutstyr. Forsikring er inkludert i prisen.

4., 7., 9. og 11. august 2016 kan du bli med på I øglenes fotspor.

Øglevideo

National Geographic har laget en film om utgravningene på Svalbard, og om skapningene som ble funnet der. Filmen Death of a Seamonster kan du se her.

Ønsker du å lære mer om øglene, kan du se Jørn Hurum holde foredrag (på engelsk) her.

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 1495,-
Fakta
Pris
Kr. 1495,-

Barn under 14 år: Kr. 700,-


Varighet

Ca. 6 timer

Antall

Minimum 2 personer
Maksimum 11 personer

Aldersgrense

8 år

Vanskelighetsgrad

4 - God fysisk form

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Periode

Fra juni til august

Booking

Bestill online:

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler