I øglenes fotspor Kr. 1.695,-
Kart

I øglenes fotspor

Vi går i øglenes fotspor og tar en tur 150 millioner år tilbake i tid sammen med Jørn Hurum og Øglegraverne.

Øglegraverne

I fjor gjennomførte Jørn Hurum og Øglegraverne forberedelsene til 4 års utgraving av fossile øgleskjeletter på Svalbard. Tidligere har Øglegraverne gravd ut skjelettet til verdens største rovdyr noensinne, en 13 meter lang Pliosaurus.

Nå har du muligheten til å kunne oppleve dette arbeidet på nært hold, og høre Øglegraverne fortelle om disse fascinerende dyrene som levde på Svalbard for 240 - 150 mill. år siden. Spitsbergen Travel tilbyr i samarbeid med Øglegraverne 2015 turer til området.

Se utgravingen

Du blir hentet på overnattingsstedet, og får utdelt flytedresser til båtturen. Guiden informerer også om turen og sikkerhetsrutiner. Turen går med åpen polarcirkelbåt til Vindodden. Fotturen opp til øglegraverne er 3,5 km lang og tar ca 1,5 timer. Terrenget er ikke bratt, men det kan være fuktig og tungt å gå i. Vel fremme vil Øglegraverne informere om arbeidet og den kommende utgravingen.

Vi tar oss en matbit og noe varmt å drikke før vi går ned til båten igjen. Underveis til Longyearbyen passerer vi det flotte fuglefjellet Diabas der det hekker masse polarlomvi og lundefugl.

Om fossiler på Svalbard

Bratt fottur

Turen passer ikke for personer med ryggproblemer eller for gravide. Det kreves normalt god fysisk form for å delta, særlig siden turen innebærer en forholdsvis lang og bratt fottur. Vi anbefaler alle deltagere å kle seg med varme klær, fjellsko, samt lue og votter. Turen arrangeres med værforbehold, og kan endres underveis. Vi gjør oppmerksom på at turen foregår i en åpen båt, og man kan oppleve både sjøsprøyt og humpete sjø.

Video fra turer på Isfjorden

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 1.695,-
Fakta
Pris
Kr. 1.695,-

Barn under 15 år: Kr. 995,-

Avganger 2016

4., 7., 9. og 11. august.

Varighet

9 timer

Deltakere

Minimum 2 personer
Maksimum 11 personer

Inkludert

Transport til/fra overnattingssted, flytedress, lunsj (Real turmat), varm drikke, guide med nødvendig sikkerhetsutstyr, forsikring.

Aldersgrense

8 år

Vanskelighetsgrad 4 - over gjennomsnittet god fysisk form 

Vi krever fra deltakerne at de må forstå engelsk eller et skandinavisk språk.

Booking

Bestill online:

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com