7 tips til barnas høstferie på Svalbard
Kart

7 tips til barnas høstferie på Svalbard

Høsten i Longyearbyen er en perfekt tid for barn. Været er ofte bra, utsikten er god, turmulighetene mange, og både store og små setter pris på god mat etter en dag med masse inntrykk. Her får du 7 tips til hva du kan ta med barna på i høstferien.

Topp 7 tips

1. Hundesledetur på hjul i Adventdalen
Dette er en fantastisk mulighet til å kjøre hundespann selv om det ikke er vinter. Vi henter deg på hotellet og tar deg med til hundegården 10 km utenfor byen. Her får du låne dress, støvler og votter til turen. Før vi sammen seler på hundene gir guiden en grundig innføring i hvordan hunder og vogner betjenes. Så er det bare å ta plass, og ut på tur! 
Aldersgrense 8 år.

2. Hurtigbåt til Barentsburg
Dette er en super utflukt for hele familien! Med hurtigbåten Aurora Explorer får du utforsket Fuglefjella, Grumant og den russiske bosettingen Barentsburg. Her finnes postkontor, suvenirbutikk og et lokalt bryggeri, og det er et lite stykke Russland i Arktis. Barna vil stortrives med å leke gjemsel blant bygningene, og hvem er førstemann opp de 265 trappetrinnene fra kaia og opp til byen. 
Ingen aldersgrense.

3. Burger og spillkveld på Coal Miners’
Coal Miners’ Bar & Grill øverst i Longyeardalen er det god stemning hele dagen. Enten dere er sultne til lunsj eller klar for en skikkelig burger etter en dag ute på tur, så er dette det perfekte stedet. Slapp av (eller la ungene bruke litt overskuddsenergi) på puteloftet, eller se hvem som er best i brettspill.  
Ingen aldersgrense.

4. Fottur i fangstmannens spor
På denne fotturen får du innblikk i dagliglivet til de som drev med fangst på Svalbard i tidligere tider. Jakten på polarrev og isbjørn startet på senhøsten, og fellene måtte røktes gjennom hele polarnatta. Vi tar turen ut på den arktiske tundraen for å bedre forstå hvordan dette livet artet seg, og føle hvordan det var å jobbe så langt nord på denne tiden av året.
Aldersgrense 8 år. 

5. Biblioteket og Rabalder
Longyearbyen har et fantastisk bibliotek, og her er både store og små velkomne. Fordyp deg i polarlitteratur, sjekk ut nordlyskuppelen, og avslutt besøket med byens beste kanelboller på Rabalder Café og Bakeri.
Ingen aldersgrense.

6. Svalbard Museum
Et barnevennlig, informativt og utrolig flott museum! Her kan de voksne lære om Svalbards gruve- og fangsthistorie, mens barna kan leke arkeologer og grave ut spitrasaurusen som ligger gjemt i bakken. 
Ingen aldersgrense.

7. En velfortjent voksenmiddag på Funktionærmessen Restaurant
Bor dere på Funken Lodge bør rekkevidden til babycallen være akkurat lang nok til at dere kan snike dere ut etter leggetid, og spise en treretters på Funktionærmessen Restaurant som ligger i 2. etasje på hotellet. Nå kan dere senke skuldrene, takke ja til servitørens anbefaling om en drink før maten, og nyte de fantastiske rettene som trylles frem på kjøkkenet. Ta inn over dere den storslåtte utsikten over Longyearbyen, kanskje flakker nordlyset over himmelen, og gi hverandre en high five for en vellykket, vel overstått ferie.

På mandag begynner heldigvis skole og barnehage igjen…puh! 

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler