8 ting du trenger på Svalbard i sommer
Kart

8 ting du trenger på Svalbard i sommer

En utfyllende pakkeliste får du avhengig av hvilken tur du skal på, men her gir vi deg noen tips til "det lille ekstra" du kan ta med i bagasjen. 

PAKKELISTE

1. Solkrem: med potensiale for å bli solbrent 24 timer i døgnet anbefaler vi på det sterkeste at du tar med solkrem ut på tur. Det er lett å glemme klokka når sola står høyt på himmelen og det aldri blir mørkt, og plutselig har du vært ute i mange timer.

2. Isbjørnbeskyttelse: nei, her funker det hverken med myggspray eller kinaputter. Hvis du skal utenfor Longyearbyen sentrum må du ha med våpen, signalpistol, og ikke minst må du vite hvordan du bruker det. Det viktigste er likevel å holde trygg avstand til isbjørn!

3. Heatpacks: til tross for at kalenderen sier «SOMMER,» er gjennomsnittstemperaturen i juli knappe 6 grader. Kulda gjør at batterilevetiden på kamera og mobiltelefoner går ned, men klistrer du en heatpack på baksiden av mobiltelefonen holder den helt til du har fått tatt reinsdyrselfien.

4. Tøfler: fra gammelt av var det tradisjon å ta av seg på beina når man gikk inn i hus og offentlige bygninger, for ikke å dra med seg kullstøv over alt. Denne tradisjonen gjelder fortsatt, og på de fleste hoteller, museer og arbeidsplasser er det vanlig å ta av seg skoene. Noen steder har svette Crocs til utlån – eventuelt tar du med dine egne.

5. Gode venner: delt glede er dobbelt så mye glede! Ta med deg bestevennen, kjæresten eller familien til Svalbard, og du har noen å mimre sammen med når dere er tilbake i hverdagen. En tur til Svalbard kan skreddersys for deg og dine, og det finnes aktiviteter for alle.

6. Klokke: ifølge sola er det fra midten av april til slutten av august aldri natt, men selv hardbarka ekspedisjonsfarere og oppdagelsesreisende trenger søvn. Sett alarmen så du husker å gå og legge deg, om ikke annet så du kan stå tidlig opp i morgen og utforske mer av øya!

7. Det lille ekstra: Svalbard har masse å by på, men du som turdeltaker kan sørge for at turen blir uforglemmelig. Hva med å ta med en kransekake i sekken, og dra frem den når turmålet er nådd? Ta med et ekstra par sokker, og når turkameraten plumper i elva har du noe å by på? Lag en fotobok med bilder fra turen, og gi til turvennene dine i etterkant?

8. Aluminiumsfolie: Longyearbyen er kjent for sine karakteristiske, fargerike spisshus, og en ting som går igjen i sommermånedene er aluminiumsfolie på soveromsvinduene. Tørk over vinduet med en fuktig klut, og «lim» på flak av aluminiumsfolie. Vinduet blir lystett på et blunk, og gjør at både lokale og tilreisende kan få seg en god natt søvn.

Bonus: ta med en søppelpose! Hvert år arrangerer Sysselmannen strandryddetokt, som i løpet av noen sommeruker plukker opp mot 100 kubikkmeter søppel! Gjør en innsats du også! Og om du ikke gidder å plukke opp andres søppel, så sørg i hvert fall for at ingen trenger å plukke opp ditt! 

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler