Døgnvill på Svalbard
Kart

Bli inspirert: døgnvill på Svalbard

– Svalbard er et kortreist eventyr. Et eventyr du vil huske resten av livet, sier Marit Byfuglien (47), en av mange turister som har blitt betatt av Svalbardnaturen. Hun har reist nordover fire ganger allerede – og nå drømmer hun om den femte.

– Jeg klarer ikke å la være. Jeg bare må tilbake! sier hun.

EKSOTISKE AKTIVITETER - DØGNET RUNDT

Ønsker du deg en eksotisk sommeropplevelse? Da står hele Svalbard klar til å overraske deg – med 48 aktiviteter du kan gjøre på 48 timer.

Nå kommer sommersesongen til verdens vakreste villmark, og da går solen går aldri ned. I den anledning inviterer Hurtigruten Svalbard deg til å prøve 48 aktiviteter på 48 timer, i og rundt Longyearbyen. Det er nemlig fullt mulig.

– Sove kan du gjøre senere, sier guide hos Hurtigruten Svalbard, Kristin Eriksson (22).

Guiden trekker fram noen høydepunkter fra programmet: Blant annet kan du padle kajakk på Polhavet før frokost, se midnattssolen kysse Sukkertoppen og lese om Amundsen på Restaurant Nansen. Eller du kan besøke en ekte spøkelsesby, trekke opp ishavstorsk og la en kokk servere deg fisken etterpå. Toppturer i midnattssol, «isbjørnlatte to go» og utflukter med hundespann, er også blant høydepunktene. Du trenger selvsagt ikke å gjøre alt på kun to døgn. Men det er fullt mulig.

– Som guide hos Hurtigruten Svalbard kjenner jeg meg ofte som en turist. Jeg får alltid oppleve noe nytt. Hver dag skapes nye minner. Det er et utrolig privilegium å ha en slik jobb.

Hun hadde egentlig bestemt seg for å reise hjem etter årets vintersesong. Men nå har hun bestemt seg for å bli til høsten. Eller enda lenger.

– Kjenner jeg meg selv rett, blir jeg her minst ett år til. Jeg kan ikke forlate et så vakkert sted. Ikke ennå, sier hun.

HER KAN DU SE HELE LISTEN OVER 48 TING DU KAN GJØRE PÅ 48 TIMER

KJENN SVALBARD-FØLELSEN PÅ KROPPEN

Svalbard byr på det ypperste av fjell og fjorder, eksotisk dyreliv og av norsk polarhistorie. De som ennå ikke har besøkt Svalbard, lurer ofte på om det kan være så bra som ryktene tilsier. De som har vært her, drømmer om å komme tilbake. Og de som bor her, svalbardianerne, vet at de har valgt den eneste riktige adressen.

Guide Kristin er altså en av dem som har valgt å bosette seg i Longyearbyen. Hun er på tur nesten hver dag, og når vi møter henne har hun akkurat kommet tilbake fra en ti timer lang tur til Svalbards østkyst – lettere solbrent og med et stort smil.

– Dette er – helt enkelt – den fineste plassen på kloden vår. Alt her er så ekstremt: Isbreene som «kalver», fuglelivet, nærheten du får til alle som bor her eller som kommer på besøk. Du må egentlig oppleve det selv. Det er nesten ikke mulig å beskrive, sier hun.

Kristin bestemte seg i ung alder for å jobbe på alle verdens kontinenter før hun blir pensjonist. Første gang hun kom til Svalbard var hun ansatt på Hurtigrutenskipet MS Fram.

– Vi kom først til Moffen helt nord på øygruppa. Deretter seilte vi sørover langs vestkysten og var innom Ny-Ålesund før vi endte opp i Longyearbyen, forteller hun.

– Du kan si at jeg ble bitt av Svalbardbasillen med én gang. Det er helt sant. Jeg kjenner det i hele kroppen – hver eneste dag.

Kristins 5 Svalbard-favoritter:

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler