Intervju: Et lite eventyr
Kart

Intervju: Et lite eventyr

Et behov for miljøskifte og et lite eventyr gjorde at Lisa Djønne fra Geilo valgte å si opp jobben og flytte til Longyearbyen i 2016. Hun har ikke sett seg tilbake siden, og trekker frem det å mestre Svalbardnaturen som et av høydepunktene ved å bo her.

Mestringsfølelse på Svalbard

- Turplanleggingen har nådd nye høyder etter at jeg kom opp! Man må ta mange flere forhåndsregler når man skal ut på tur, men samtidig har jeg vært mye mer aktiv her med så store naturopplevelser rett utenfor døra.

31-åringen forteller at det blir både ski-, hytte-, scooter- og teltturer, og at hun hele tiden blir pushet til å lære mer.

- Jeg føler jeg har vært mye utenfor komfortsonen siden jeg kom opp, men jeg har også hatt en enorm mestringsfølelse fordi jeg gjør nye ting.

Det å bo på Svalbard er eksotisk, og Lisa har fått mye besøk, særlig av sin mor som er stor Svalbard-fan.

- Longyearbyen er en spesiell plass, og man får lyst til å komme tilbake. Når jeg har besøk prøver jeg å ta dem med på de tingene jeg ellers ville gjort. Vise dem mitt Svalbard.

Med sine markante årstider og store endringer er Svalbard et spennende sted både sommer og vinter, men én sesong peker seg ut som Lisas favoritt.

- Lys vinter! Når lyset kommer tilbake i februar – mars. Da er himmelen blå, lilla, rosa og hvit, det ser nesten uekte ut, men det er så vakkert!

- Ellers gjennom resten av året, prøver jeg å være så mye ute som mulig. En av de flotteste turene jeg har vært på var til Wijdefjorden, nord på Spitsbergen. Det var strålende sol, vi besøkte en isgrotte og fikk leve det litt enklere liv, langt unna folk. Her i Longyearbyen synes jeg det er flott å gå opp på Sukkertoppen, til Varden eller Trollsteinen. Det er sentrumsnære fjell med flott utsikt. Eller scootertur til Lusitaniafjellet, hvor man har utsikt til Gruve 7, Billefjorden og Fredheim. Den er kjempefin!

Hvilken duppeditt har du alltid med på tur?

- Skredsøker! Jeg har heldigvis aldri brukt den, men har gjort det for vane å alltid ha den med. Man vet aldri om forholdene endrer seg, noe de kan gjøre raskt på Svalbard, og da er det best å være på den sikre siden. Termos med kaffe er også alltid med, og den får vi bruk for. Hver gang.

Skriv ut

Kjekt å vite

 

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler