Forbud mot engangsplast
Kart

Plastikkfritt 125-års-jubileum

Stort engasjement blant ansatte: Feiret 125-års-jubileum med å innføre forbud mot engangsplast i Hurtigruten og Hurtigruten Svalbard. 

Forbud mot engangsplast

2. juli 1893 var en merkedag i Hurtigrutens historie i det verdens første Hurtigruten-seiling fant sted da Richard With satte DS Vesteraalen inn i kysttjeneste, og la grunnlaget for verdens største ekspedisjonscruiserederi. 125 år etter kommer 2. juli 2018 også til å være en viktig merkedag i selskapets historie; dagen vi innførte totalforbud mot engangsplastikk.

Bursdagen ble feiret som bursdager bør – med kake og kaffe på Hurtigrutens kontorer verden over, og ikke ett sted – fra Seattle til Hong Kong – var engangsplastikk å finne!

Fungerende destinasjonssjef i Hurtigruten Svalbard, Vebjørn Andresen, sier at selskapet er nødt til å være bevisste på miljøet.

- Vi har mye virksomhet på plasser som er ekstra sårbare. Når man har virksomhet på Svalbard, har man et spesielt samfunnsansvar, sier han.

På Svalbard er det gjort betydelige endringer, noen eksempler er:  • Tannpirkere, engangskuverter med smør, plastbestikk og sugerør er fjernet
  • Plastposer er erstattet med nedbrytbare poser
  • Vannflasker i plast er erstattet med flasker i glass og/eller gjenbruksflasker
  • Engangskopper er fjernet
  • Take-away bokser er erstattet med papp
  • Cateringutstyr (bestikk/fat/emballasje) er erstattet med miljøvennlige alternativer
  • Generell reduksjon i bruk av plastfolie i matproduksjonen

I tall betyr det bl.a. å finne mer miljøvennlige alternativet til 80.000 plastposer til avfall, 40.000 plastsugerør, 20.000 engangskopper og 10.000 smørpakker.

Videre kommer Funken Lodge i løpet av september til å bli ISO 14001-sertifisert. ISO 14001 er verdens mest anerkjente standard for miljøstyring. Standarden er utviklet for å hjelpe bedrifter med å lykkes kommersielt uten at det går på bekostning av miljøet, og det siktes mot sertifisering av hele Hurtigruten Svalbard i løpet av 2019. I tillegg vil Hurtigruten Svalbard bli Miljøfyrtårn-bedrift i løpet av høsten 2018.

Takk for at du som gjest på Svalbard hjelper oss med de høye miljømålene vi har satt oss. Ser du forbedringspunkter, ikke nøl med å gi beskjed. Er du på tur med oss, så sørg for å gjøre ditt fotavtrykk så lite som mulig, så kan vi sammen ta vare på havet og jorda vår.

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Sommer på Svalbard?

Bestill

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler