Snøscooter til Tempelfjorden Kr. 3.095,-
Kart

Snøscooter til Tempelfjorden

Dette er en flott scootertur gjennom typisk Svalbardlandskap. Vi kjører gjennom noen av de store dalførene til Sassenfjordens bredd og fangstmannen Hilmar Nøis sin bolig, Villa Fredheim.

Mot Fredheim

Dette er den perfekte turen for deg som ikke har så mye scootererfaring, men som likevel vil kjenne på hvordan det er å sitte en dag bak rattet, og komme langt unna Longyearbyen og ut i villmarken.

Målet for turen er Fredheim, fangststasjonen til den legendariske fangstmannen Hilmar Nøis, som hadde 38 overvintringer på Svalbard. Nøis ble kalt «Kongen av Sassen,» og skulle egentlig bli fisker, men var så plaget av sjøsyke at han valgte å bli fangstmann på Svalbard istedenfor. Mange fangststasjoner på Svalbard er av svært enkle kår, men «Villa Fredheim» er et unntak. Med flaggstang, potteplanter og gardiner, var denne to-etasjers «villaen» et palass sammenlignet med andre fangsthytter. Til tross for den «luksuriøse» standarden får man stor respekt for Nøis og hans familie som bodde i villmarken vinter etter vinter. 

Vakkert og variert Svalbard-landskap

Vi nyter en ekspedisjonslunsj ute i villmarken. Kanskje blir det på toppen av Fjordnibba, med utsikt mot det storslagne Tempelfjellet og Von Post-breen innerst i Tempelfjorden. Hvis vinteren har vært lang og kald og det har snødd nok kan vi kjøre inn mot brefronten, alternativt parkerer vi scooterne ved Fredheim og går en tur på isen. Sikkerheten er alltid den viktigste, og uansett rutevalg vil guiden fortelle om naturen og historien i området, og er vi heldige får vi oppleve noe av dyrelivet som finnes her. 

Hvis vær og føre tillater velger vi kanskje en annen rute tilbake til Longyearbyen. Den vanlige ruten går gjennom Sassendalen, Eskerdalen og Adventdalen. Alternativ rute er opp fra Sassenfjorden gjennom De Geerdalen og Helvetiadalen. 

Se filmInformasjon og sikkerhet

Din sikkerhet er det viktigste! Selv om du har vært ute en vinternatt før, er Svalbardnaturen annerledes enn det mange har erfaring fra tidligere, og å dra på tur med en guide som kjenner de lokale forholdene er den sikreste måten å ferdes utenfor Longyearbyen på. Som deltaker på en scootertur er det viktig at du følger guidens anvisninger underveis. Dette er for både din egen og gruppas sikkerhet. Vær- og føreforhold er en av de store x-faktorene på Svalbard, og vi forbeholder oss retten til å endre rute eller turmål etter det som er tryggest for deg og gruppen.

Hurtigruten Svalbards guider har ulik erfaring og bakgrunn, men felles for alle er at de er på jobb for at du skal få den beste og tryggeste turen. Noen har gått Arctic Nature Guide-studiet, andre er tindevegledere, breførere eller autoriserte Svalbardguider gjennom Svalbard Guide Opplæring (SGO). SGO-utdanningen inneholder grunnleggende krav til sikker ferdsel i Svalbardnaturen, og inneholder opplæring om reiselivet, kompetanse på feltsikkerhet og forståelse for miljø- og kulturverdier. I tillegg har våre guider internopplæring og øvelser gjennom hele året.

 Vanskelighetsgrader


  1. Passende for alle
  2. Passende for fleste uten noen snøscooter erfaring, teknisk lett og flatt terreng. Kjørelengde opptil 40 kilometer.
  3. Passende for fleste uten noen snøscooter erfaring, litt teknisk krevende terreng. Kjørelengde opptil 160 kilometer.
  4. Tidligere snøscooter erfaring anbefalt, lang tur med teknisk krevende partier. Kjørelengde opptil 180 kilometer.
  5. For dem med snøscooter erfaring, lang tur med teknisk krevende partier. Kjørelengde lengre enn 180 kilometer.

Førerkort


Det kreves førerkort for bil eller motorsykkel for å kjøre snøscooter. Husk å ta dette med på turen.


Inkludert


Inkludert i alle organiserte scooterturer er: briefing, snøscooter, drivstoff, scooterdress, scooterstøvler, yttervotter, hjelm, ansiktsmaske eller finlandshette, kjørebriller, redningsforsikring og turleder med snøscooter, våpen og sikkerhetsslede.


Anbefalinger


Vi anbefaler at du ifører deg varmt ullundertøy, varm ytterbukse og solid ullgenser under scooterdressen. Vi anbefaler også at våre gjester har med ekstra klær i ryggsekken. F.eks. ekstra genser, lue og votter.


Gravide


Longyearbyen sykehus fraråder gravide å delta på snøscooter- og hundesledeturer, fordi slag mot magen eller fall medfører risiko for skade på den gravide og det ufødte barnet.


Eventuelle endringer


Av hensyn til deltakernes sikkerhet forbeholder vi oss retten til å endre på ruten i forhold til vær og føre. Dette vil ikke ha innvirkning på turens pris. Deltakerne forplikter seg til å følge turleders anvisninger og instrukser. Turleder tar ikke passasjerer.


Alkoholforbud


Veitrafikkloven er gjeldende for Svalbard. Kjøring under påvirkning av alkohol er ikke tillatt.Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Pris: Kr. 3.095,-
Fakta
Pris
Kr. 3.095,-

Pris passasjer 1.595,-

Om vi kjører helt inn til brefronten er avhenging av god kvalitet på sjøisen i Tempelfjorden, og eventuelle ferdselsrestriksjoner fra sysselmannen. 

Allerede vært ved Tempelfjorden? Prøv vår snøscootertur til Svea.

Kjørelengde og varighet

6,5 - 8 timer og ca 140 kilometer

Deltagere

Minimum 2 snøscootere

Aldersgrense

14 år

Vanskelighetsgrad

3 - Turen passer for de fleste, erfaring med snøscooterkjøring ikke nødvendig.

Periode

Januar - mai

Booking

Bestill online:

Eller ring 79 02 61 00
Flere vinterutflukter
Alternativ tekst
Spitsbergen Lodge Topptur
Bli med til vår koselige lodge og...
Alternativ tekst
Bolterdalen
Stillheten, det storslagne landskapet...
Alternativ tekst
Snøscootersafari til Barentsburg
Bli med oss på snøscottertur til...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler