Coal Miners' Cabins
Kart

Coal Miners' Cabins

Velkommen til Coal Miners' Cabins. Et populært, avslappet og rimelig overnattingssted i Longyearbyen.

Åpent hele året

Vi har 73 dobbeltrom med 146 sengeplasser. Vi har også to suiter med plass til fire personer, og en med plass til to personer. Det er åtte bad tilgjengelig på hvert sted.

Det som i dag kalles Coal Miners' Cabins stod klart i 1948. Resepsjon og stedets spisested kalles Stormessa på folkemunne. Det var her gruvearbeiderne ble servert mat etter harde økter i gruva. De jobbet tre skift, derfor var Stormessa døgnåpen. På 60-tallet ble det etablert meieri i kjelleren på Stormessa. Det var her gruvearbeiderne hadde sitt dusjanlegg og mottok post og lønn. De senere årene har Stormessa fungert som resepsjon og frokostlokale. Etter en omfattende oppussing ble bygget gjenåpnet og døpt til Coal Miners' Cabins i 2015. Her finner du også Coal Miners’ Bar & Grill. Menyen er laget for deg som har hatt en hard økt ute i Svalbard barske natur. Uten mat og drikke – duger helten ikke!

På Stormessa finner du frokostsal og resepsjon med suvenirbutikk og kiosk, TV og tilgang til Internett. Hver bygning har tilgang til Internett, kjøkken med muligheter for selvhushold, oppholdsrom, vaskerom og korridorbad med dusj og toalett.

Stor frokostbuffé, sengetøy og håndklær er inkludert i samtlige priser.

Et historisk gruvehotell

Coal Miners’ Cabins er stedet for deg som vil få den ekte opplevelsen av gruvelivet på Svalbard. Coal Miners' Cabins ligger i Nybyen, Longyearbyens lille ”drabantby” er i gåavstand fra sentrum.

Da gruve 1 ble åpnet på 30- tallet, flyttet gruvearbeiderne inn i de to- etasjers brakkene som ble satt opp. Standarden var dårlig, men i forhold til tøffe dager i gruvene, var innlosjeringen upåklagelig. Da andre verdenskrig herjet over Europa, ble også Svalbard rammet, og hele Nybyen ble brent ned i 1943. Etter krigen var allikevel gruvearbeiderne tilbake, og flyttet inn i de nybygde brakkene. Det er også disse brakkene som du i dag kan få muligheten til å bo i, dog en helt annen standard.Coal Miners' Cabins tilbyr rom i ulike prisklasser, og opplevelser. Har du et ønske om å oppleve det enkle liv, slik som de tøffeste gruvekarene, er ”Liggen” noe for deg. Her får du en seng med vindu ut mot vill arktisk natur. Det er åtte bad tilgjengelig på gangen. Her er fellesrommene flittig brukt, og sene kvelder med lange samtaler og spill kan vente en reiseglad eventyrer. Har du et ønske om å oppgradere til en standard mer passende for en moderne reisende, har vi også rom som passer dine behov. Både ”Strossa” og ”Formannsmessa” har Svalbard- inspirerte rom med sosiale soner for sene kvelder.Felles for alle rommene på Coal Miners' Cabins er at det er åtte private bad på gangen, fellesrom og –kjøkken. Her smører du matpakken selv, tar skiene fatt og er rett ute i naturen straks du åpner døra. Frokostbuffé på ”Stormessa”, eller Coal Miners Bar & Grill som vi har omdøpt restaurant- og resepsjonsområdet, serveres også. Coal Miners' Cabins er med andre ord et overnattingssted du kan ta deg råd til, med en utsikt som er gull verdt!

Mat og drikke på Coal Miners' Bar & Grill

Fra vårt kjøkken lager våre kokker de beste retter fra de beste råvarer. Prøv våre burgere, salater eller grillmat - tilberede direkte fra vår kullgrill.Opplevelser

Vi tilbyr spennende opplevelser hele året. Les mer om våre ulike tilbud for vinter eller sommer. Ta kontakt - vi gleder til å ta deg med på tur!

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Fakta
Kontaktinformasjon

Coal Miners' Cabins
Vei 100 - 6

Postboks 548
9171 Longyearbyen

Telefon: 79 02 63 00
E-post: cmc@hurtigrutensvalbard.com

Åpningstider

Frokost: Kl. 07:00 - 10:00

Helgefrokost: Kl. 07:00 - 11:00

Bar & Grill: Kl. 16:00 - 22:00

Bar & Grill fredag og lørdag: Kl. 16:00 - 01:00

Resepsjonen: Døgnåpent

Bestill

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler