Funken Lodge
Kart

Funken Lodge

Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbardopplevelse. Her bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble oppført i 1947, og vi er nå glade for å kunne invitere deg inn i varmen på vårt nyrenoverte hotell!

Spitsbergen Hotel blir Funken Lodge

Spitsbergen Hotel har gjennomgått en totalrenovering, og åpnet dørene 1. februar som Funken Lodge, et hotell i særklasse. Vi er svært stolte over det ferdige resultatet! Vi har tatt historien tilbake, og sørget for at hotellet er moderne – med mye komfort. Her kan du krype opp i godstolen foran peisen og få inspirasjon fra vårt bibliotek med polarlitteratur. Atmosfæren får deg til å senke skuldrene etter begivenhetsrike dager utendørs. Alle rommene er lekkert innredet, og vårt hyggelige personale får deg til å føle deg hjemme i Arktis.

Hadde hotellets vegger kunnet snakke ville de fortalt om festligheter fra gruvedriftens glansdager, om champagnesmakinger i det Gamle Nordpolet og interessante samtaler fra de dype stolene i peisestuen. Hotellet har huset alt fra adelige til statsoverhoder, og har beholdt sitt klassiske rykte fra tiden som funksjonærbolig. Hotellet har nå gjennomgått en stor renovering, - og nye historier er klare for å bli fortalt mellom hotellets fire vegger.

Velkommen til Funken Lodge!

Moderne komfort i historiske omgivelser

 

På Funken Lodge får du moderne komfort i historiske omgivelser. Fundamentene til funksjonærmessen ble satt opp rett etter krigen. Funken, som den ble kalt, var bolig for enslige funksjonærer. Her hadde gruveselskapet Store Norske sin representasjonsfløy og stedet var hjertet i det sosiale livet for selskapets kontoransatte. Først på midten av 1980-tallet flyttet den siste funksjonæren ut, og ble erstattet av tilreisende som trengte overnatting. I 1993 kjøpte Hurtigruten Svalbard stedet av Store Norske, og hotellet ble utvidet med ny fløy og restaurant.

Rom

Hotellet har 88 rom, hvorav 59 dobbeltrom, 10 twinrom, 14 enkeltrom, fire suiter og et handikaprom. Alle rommene er utstyrt med kaffemaskin, badekåpe og tøfler.

Historien i årstall

  • 1947 – Funken ferdig bygd. Arkitekt var Jacob Olav Martin Hanssen, som er kjent for å ha tegnet Colosseum Kino i Oslo
  • 1953 – påbygd
  • 1953 – Stort ras i Vannledningsdalen som raserte den nye delen
  • 1991 – Hurtigruten Svalbard kjøper Funken av Store Norske. Pusser opp, har nå 21 rom
  • 1994 – Ny hotelldel med to etasjer åpner – inneholder 20 dobbeltrom med bad
  • 1997 – Den gamle fløyen renoveres
  • 2000 – Utbygging med restaurantdel. Har nå 88 rom og konferansedel
  • 2007 – Hotellet gjennomgår en modernisering
  • 2018 – Hotellet totalrenoveres. Stedet tar tilbake sitt rettmessige navn, og døpes Funken Lodge

Funktionærmessen Restaurant

Funktionærmessen Restaurant er stolte over å kunne tilby mat i verdensklasse. Det er et unikt spisested basert på et internasjonalt kjøkken, og ulikt alt annet som finnes i Longyearbyen i dag. Dette historiske spisestedet har tatt mål av seg å være den beste restauranten på Svalbard og serverer mat under et “sharing”-konsept. Her deler man rettene ved bordet, som betyr at du får anledning til smake litt av mye, samtidig som du deler dagens opplevelser. Blant signaturrettene er Côte de boeuf av tørrmodnet kjøtt fra Hetland gård og dampet kongekrabbe fra Finnmark. Prøv også kortreist mat som Svalbardrein og lokale urter. Grillen er et sentralt element i matlagingen, og etter å ha smakt maten vil du tro det utspiller seg litt magi på kjøkkenet. Kombiner det med fantastisk panoramautsikt over byen, Longyearbreen og Hiorthfjellet og du har en prisvinnende matopplevelse.

Funktionærmessens vinkart kan skilte med over 300 ulike typer vin, og kjelleren bugner av gode årgangsflasker – særlig fra kjente Bourdeaux-produsenter. I tillegg har de også over 70 sorter champagne.

Peisestue og bibliotek

Velkommen til hotellets koselige peisestue, og flotte polarbibliotek. Her kan du gjøre et dypdykk i litteraturen og reise tilbake til Nansens og Amundsens tid. Kanskje får du inspirasjon til egne arktiske eventyr?

Det gamle Nordpolet

Det gamle polutsalget fra 1954 har vi pusset opp for vin- og champagnesmaking. I dette rommet, hvor gruvearbeidere og funksjonærer hentet sine tilmålte kvoter alkohol, kan du forhåndsbestille prøvesmaking av svært eksklusive dråper. Vårt champagnekart er innholdsrikt og omfatter en rekke produsenter, samt flere flasker av de riktig sjeldne.

Treningsrom og velværeavdeling

Våre gjester kan fritt benytte seg av vårt trimrom før de kobler av i vår velværeavdeling med sauna.

Gratis trådløst internett

Våre gjester kan benytte seg av gratis trådløst internett. 

Opplevelser

Vi tilbyr aktiviteter for hele familien hele året. Les mer om våre opplevelsestilbud.

Booking

Funken Lodge bookes direkte hos oss i Hurtigruten Svalbard. Send en forespørsel til info@hurtigrutensvalbard.com

Skriv ut
Ring oss 79 02 62 00 eller Bestill
Fakta
Bestilling

Book online, eller kontakt hotellet direkte:

Tlf. 79 02 62 00

E-post reception@funkenlodge.com

Rom

88 rom:
59 dobbeltrom
10 twinrom
14 enkeltrom
4 suiter
1 handikaprom
Alle rommene våre er utstyrt med kaffemaskin, badekåper og tøfler

Adresse

Funken Lodge
Vei 212-4

Postboks 548
9171 Longyearbyen 

Bestill

Eller ring 79 02 61 00
Flere hoteller
Alternativ tekst
Coal Miners' Cabins
Coal Miners' Cabins er et populært,...
Alternativ tekst
Radisson Blu
På verdens nordligste fullservice...

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com

Personvernerklæring
Cookies/informasjonskapsler