Svalbard treningsopplevelser
Kart

Svalbard treningsopplevelser

Ønsker du en aktiv ferie utenom det vanlige? Vi har laget en utfordrende treningsferie for deg som ønsker fysiske utfordringer i vakker natur, kombinert med historiefortelling rundt det fascinerende livet på Svalbard. 

Aktiv reise og opplevelser

Bli med på en treningshelg du sent vil glemme, og som kroppen din vil takke deg for! Sammen med personlig trener, Helle Jakobsen, inviterer vi deg til å oppleve en annerledes treningsform i tøffe omgivelser.Inspirert av fangstmenn og gruvearbeidere vil du i løpet av fem dager få en unik treningsopplevelse. Svalbard har en egen tiltrekningskraft, og vi opplever historie underveis i svettingen. Vi går i fotsporene til fangstmenn, og gjør Longyearbyens gruvehistorie levende gjennom treningsøvelser basert på gruvearbeidernes hverdag.

Det er også mulig å delta på ulike aktiviteter avhengig av sesong. Disse aktivitetene bookes i tillegg til treningspakken.

Program

DAG 1 - Arktisk dag

Pust dypt inn og kjenn den klare arktiske luften i lungene. Lufta som gir deg en spesiell ro og «mindfullnes». Lufta lokalbefolkningen lengter etter hver gang de forlater Svalbard.

 • 14:00: Ankomst, transport fra flyplassen til Radisson Blu Polar Hotel.
 • 15:30: «Byrunden»: Bli kjent med byen og øvrige deltakere. En rolig tur hvor historie og Longyearbyens særegenheter fortelles.
 • 16:30: Arktisk «flow»: Turen går opp til Gruve 7-fjellet, med en majestetisk utsikt over Adventdalen. Vi gjør en kort stopp underveis og kler oss i scooterdresser. På toppen av Gruve 7-fjellet nyter vi den arktiske stillheten og setter sammen en dynamisk yoga med kraft og energi.
 • 19:00: Velkomstmiddag på Restaurant Nansen. Vi blir bedre kjent og programmet for de øvrige dagene presenteres.

DAG 2 - Fangstmannens dag

Svalbard har en egen tiltrekningskraft. Mange fangstmenn lot seg fange av friheten, landskapet og dyrelivet. Vi går i fotsporene til en fangstmann. • 07.00-08.00 Frokost
 • 08:30: Fangstmannens morgenrutiner: Vi våkner til stillheten og landskapet med en «morgenstrekk». Yogainspirerte øvelser med utsikt mot Hiorthamnfjellet, kombinert med lyder og musikk fra Svalbard.
 • 10:00: Inspeksjon av jaktområder (fottur): Frisk formiddagstur opp til Varden, et kjent turmål for lokalbefolkningen, hvor vi undersøker nærmere jaktområdet for rype nær Longyearbyen. Vi drar vår egen «fangst» på sleder ved Taubanesentralen. En opplevelse som gir innblikk i en fangstmanns hverdag.
 • *13:00: Lunsj på Rabalder cafè og bakeri (valgfritt, krever egen påmelding)
 • 14:30: Fangstmannens «bootcamp», Green Dog: Vi tar turen til hundegården Green Dog i Bolterdalen. Stor variasjon av øvelser hentet fra fangstmannens daglige gjøremål og klargjøring av fangststasjon for vinteren. En bootcamp hvor landskap og dyrelivet har like stor betydning som selve treningen. Tilpasses slik at alle får en opplevelse de sent vil glemme.
 • *20:00: Middag Gruvelageret (valgfritt, krever egen påmelding)

DAG 3 - Gruvearbeiderens dagVi gjør Longyearbyens gruvehistorie levende ved å tilby treningsøvelser basert på en gruvearbeiders hverdag. Det blir tøft og ekte. • 07:00 - 08:00: Frokost
 • 08:30: Vi starter dagen med å gå opp til et av gruveinnslagene nær byen, Blomsterdalshøgda. Slik startet arbeidsdagen til gruvearbeiderne i «gamle» dager. Med utsikt over Adventfjorden gjør vi dynamiske øvelser tilpasset de utfordringer en gruvearbeider hadde på Svalbard.
 • 11:30: Lunsj i Gruve 3
 • 12:30: Omvisning i Gruve 3
 • 13:00: Gruvearbeiderens treningsøkt – Gruve 3 Vi tar plass i «varmtlageret» i gruva og får kjenne på en gruvearbeiders fysiske utfordringer. Vi bruker redskap og utstyr fra gruva under treningen. Å ja, dere vil bli møkkete, slitne og uten sammenligning en ny treningserfaring. Alle øvelser kan tilpasses hver enkelt.
 • 14:30: Enkelt mellommåltid. Transport tilbake til hotellet.
 • 17:30: Gruvelompen: Vi «lomper» slik gruvearbeiderne gjorde. Badstue og utendørs bad med utsikt mot Hiorthamnfjellet.
 • 19:00: Middag Coal Miner's Bar & Grill (valgfritt, krever egen påmelding)

 • Dag 4 - Lokale ildsjelers dag

  Longyearbyen har mange helter, også hverdagshelter. Flere har vært med å forme byen, dens historie, kultur og aktiviteter.  • 07:00 – 08:00: Frokost
  • 09:00: Fra Richard Knutsens linjegymnastikk til «dagens» øvelser: Vi møtes i Longyearbyens storstue Svalbardhallen. Vi går tilbake i tiden og starter med linjegymnastikk, en kjærkommen aktivitet for gruvearbeiderne. Svalbard Turn ble stiftet i 1930, og gymnastikk skulle virke forebyggende både mentalt og fysisk. Richard Knutsen var en «bærebjelke» i turnmiljøet, og hans slagord var «du kan hvis du vil». Vi avslutter treningsøkta med dagens dynamiske- og turninspirerte øvelser. Kanskje du blir utfordret? Treningsøkta er også åpen for lokalbefolkningen.
  • *11:30: Lunsj Rabalder cafè og bakeri (valgfritt krever egen påmelding)
  • 13:30: Sverdrupsintervallen: Vi går mot Huset og Sverdrupsbyen. Vi benytter sandsekker og gjør ulike intervaller og øvelser i Sverdrupsbakken, basert på hvordan steinstøvspredning ble utført i gruvene. Einar Sverdrup, direktøren for Store Norske, var byens helt og samfunnsbygger, en foregangsmann som var opptatt av sikkerheten i gruvene.
  • *19:00: Arktisk Villmarksaften i Camp Barentz (valgfritt, krever egen påmelding)


  DAG 5 - Svalbardbasillens dag

  Vi avslutter treningsoppholdet med en evaluering og tid til å utforske byen. Kanskje har du fortsatt noe ugjort, og vil planlegge en ny tur hit?  • 07:00 - 08:00: Frokost
  • 08:30: Evaluering: Vi møtes etter frokost for evaluering av treningsopplevelsene. Resten av dagen før avreise kan hver enkelt utforske Longyearbyen og evt. andre aktiviteter.
  • 13:30: Transport til flyplassen

  *aktiviteter som ikke inngår i ordinært program, krever egen påmelding og betaling

Aktiviteter

Vi har lagt opp til et aktivt program, men selvfølgelig blir det også tid til å utforske Svalbard på egen hånd. Hurtigruten Svalbard tilbyr en rekke ulike aktiviteter som gir deg det beste av øya, og som vil bidra til en uforglemmelig Svalbardtur.

Aktiviteter som tilbys:
Hundekjøring på hjul - 14. sep kl. 16:00
Isfjordsafari til Grumant - 15. sep kl. 15:00
Katamaran til Barentsburg 17. sep kl. 08:30

Radisson Blu Polar Hotel

På turen fra 13. - 17. september bor vi på Radisson Blu Polar Hotel. Dette er verdens nordligste fullservicehotell, og ligger sentralt til i hjertet av Longyearbyen med nydelig utsikt mot Hiorthfjellet og Isfjorden. Hotellets restaurant er populær både blant tilreisende og lokale, og puben er også hyppig besøkt av øyas befolkning.

Hotellets velværeavdeling har sauna og boblebad tilgjengelig for hotellets gjester, og her kan såre muskler virkelig få slappet skikkelig av etter en god treningsøkt.

Les mer om hotellet.

Skriv ut
Ring oss på telefon 79 02 61 00 eller Bestill
Fakta
Pris

8990,- (september i dobbeltrom på Radisson Blu med fly fra Tromsø)

9590,- (september i dobbeltrom på Radisson Blu med fly fra Oslo)

Dato

10. - 14. mai 2018
13. - 17. sep 2018

Booking

Bestill

Eller ring 79 02 61 00

HURTIGRUTEN SVALBARD AS

P.O.Box 548, N-9171 Longyearbyen

Tlf.: 79 02 61 00 | Org.nr. 951 291 579

E-post: info@hurtigrutensvalbard.com